bezár
 

irodalom

2023. 04. 06.
József Attila megzenésített versei a Fiumei úti sírkertben
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
József Attila megzenésített versei a Fiumei úti sírkertben A költészet napja alkalmából április 15-én József Attila megzenésített szerelmes verseiből ad koncertet Fekete Bori zenésztársaival együtt a Fiumei úti sírkertben, a költő sírjánál - közölte a programot szervező Nemzeti Örökség Intézete (NÖRI) csütörtökön az MTI-vel.

Mint a közleményben felidézik, a Junior Prima díjas énekesnő nemrég jelentette meg a Szeress, ha kedves az életeM! című, versfeldolgozásokat tartalmazó lemezét, amelyet most a Fiumei úti sírkertben a költő sírjánál mutatnak be. Az előadás József Attila nőkhöz való viszonyát, és legfontosabb szerelmeit helyezi fókuszba levélrészletek, megzenésített versek és népdalok segítségével.

prae.hu

Az előadáson olyan ismert művek hangzanak el, mint a költő síremlékén is olvasható Íme, hát megleltem hazámat vagy a Talán eltünök hirtelen, valamint utolsó kötetének címadó verse, a Nagyon fáj.

A NÖRI számára fontos, hogy változatos programokkal, rendszeres kulturális eseményekkel hívja fel a figyelmet a Fiumei úti sírkert nemzeti emlékhely jellegére, amelynek egyik fő célja, hogy a magyar kultúrát hitelesen közvetítse a következő generációk számára - hangsúlyozzák a közleményben.

Fotó: Wikimedia Commons, Homonnai Nándor

nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

Bemutatták Szvoren Edina Kérődző Kronosz című könyvét
Élő Csenge Enikő Apám országa című kötetének bemutatója
Kovács Dominik és Kovács Viktor Lesz majd minden című regényéről

Más művészeti ágakról

színház

Interjú Pálffy Tibor színésszel külső-belső tényezőkről, színházi igazságról, és szerepről
Kritika a Das Rheingold és a Die Walküre előadásairól a Wagner-Napokon
art&design

Isabela Muñoz Omega című kiállítása a Mai Manó Házban


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés