bezár
 

film

2009. 09. 04.
A Príma primavera sikere a várnai filmfesztiválon
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Edelényi János Príma Primavera című filmje kapta a zsűri különdíját a 17. várnai filmfesztiválon; a Love is Folly elnevezésű seregszemlén a film női főszereplőjét, a bolgár Veszela Kazakovát a legjobb színésznőnek járó díjjal jutalmazták - tájékoztatta Edelényi János rendező az MTI-t.

prae.hu

A csütörtök este zárult fesztiválra három kontinens húsz országából érkeztek a szerelem témáját körbejáró filmek, a legjobbnak a The Last Queen of Earth című iráni alkotás bizonyult. Edelényi János magyar-angol-bolgár-holland koprodukcióban készült filmje egy szellemileg visszamaradott középkorú férfi és egy cigánylány különös utazásáról szól. A főszerepet játszó Lukáts Andor elnyerte a legjobb férfi alakítás díját az idei Filmszemlén.

A Príma Primavera a napokban DVD-n is megjelent.

A várnai filmfesztiválon a magyar filmek hagyományosan jól szerepelnek. 1999-ben Sas Tamás Presszó című alkotása a bolgár kritikusok díját, 2002-ben Kamondi Zoltán Kísértések című munkája a kiváló filmnyelvi értékekért odaítélt különdíjat, 2003-ban Törőcsik Mari a legjobb színésznő díját kapta Makk Károly Egy hét Pesten és Budán című filmjében nyújtott alakításáért, 2005-ben pedig Steven Lovy Mix című filmje különdíjban részesült.

nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

Michael Sarnoski: Hang nélkül – Első nap
Alex Garland: Polgárháború
A 74. Berlini Nemzetközi Filmfesztivál

Más művészeti ágakról

színház

Egy tökéletes nap Szenteczki Zita rendezésében a Hatszín Teátrumban
Gimesi Dóra: Amikor mesélni kezdtek a fák
színház

Interjú Pálffy Tibor színésszel külső-belső tényezőkről, színházi igazságról, és szerepről


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés