bezár
 

zene

2023. 03. 29.
A vágyakozás az idei Herbstgold Fesztivál mottója
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Többek között John Eliot Gardiner, Kristīne Opolais, Kirill Gerstein, a Chamber Orchestra of Europe és George Hamilton is fellép a 2023-as HERBSTGOLD Fesztiválon, melyet szeptember 9-től szeptember 24-ig tartanak Kismartonban.

A HERBSTGOLD Fesztivál idén is széles palettát vonultat fel Kismartonban az Esterházy-kastélyban. Az operaelőadásokat, kamara- és dalesteket magában rejtő klasszikus zenétől a jazzmuzsikán át a roma- és világzenéig vezet a program íve, kiegészítve a Pan O’Gusto kulináris fesztivállal és kortárs képzőművészek kiállításával.

prae.hu

Kristīne Opolais lett operaénekes szoprán ária- és dalesttel jelentkezik, míg az idén Grammy-díjas Samara Joy jazzénekesnő, laza, groove jazzklasszikusokkal szórakoztatja majd a közönséget. Először hallhatja élőben a nagyközönség a hollywoodi színészlegendát, George Hamiltont, aki narrátor szerepében érkezik Kismartonba.

Szeptember 13-án a Chamber Orchestra Europe adja a nagyzenekari nyitókoncertet, melyen többek között Prokofjev II. vonósnégyese, illetve Csajkovszkij V. szimfóniája csendülnek fel.

Julian Rachlin, hegedűművész, karmester és a fesztivál igazgatója a nyitókoncerten szólistaként is fellép, a fesztivál folyamán pedig kamarazenészként is muzsikál. Hozzátette, a Herbstgold Fesztivál idei hívószava a vágyakozás, amely mind a zeneszerzők, mind az előadók egyik legfontosabb hajtóereje.
“Van-e hát természetesebb dolog annál, mint hogy elmerülünk az érzelmek hullámzásának és a lélek vágyakozó rezgéseinek köszönhetően megszülető zene világában?"

Cornelia Sonnleithner szoprán Thetis szerepét alakítja majd Joseph Haydn Acis című operájában. Mint az operaénekes elmondta, nagy örömmel fogadta a meghívást, mert véleménye szerint még mindig nem értékelik megfelelőképpen Haydn operaszerzői tevékenységét.

John Eliot Gardiner brit karmester szeptember 16-án érkezik Kismartonba, és a Chamber Orchestra Europe élén dirigálja Haydn és Schubert egy-egy szimfóniáját, valamint két részletet Weber Oberon és A bűvös vadász című operáiból Lucy Crowe szoprán közreműködésével.

 

A fesztivál részletes programterve itt megtekinthető!

 

fotók: Barucco (Theresa Pewal), Samar Joy (Meredith Truax)

 

nyomtat

Szerzők

-- PRAE.HU --

A prae.hu művészeti portál 2006 óta jelenik meg, naponta friss művészeti hírekkel, tudósításokkal, és elemzésekkel, interjúkkal. Hat művészeti ág (irodalom, art&design, építészet, színház, zene, film) mellett gyerekrovata is van.


További írások a rovatból

Kritika a Das Rheingold és a Die Walküre előadásairól a Wagner-Napokon
Bartók György szerzői estje a Fugában
Világsztárok a Budapest Jazz Clubban: Oz Noy Trio

Más művészeti ágakról

[ESCAPE] – A Donkihóte-projekt az Örkény István Színház és a Városmajori Szabadtéri Színpad közös produkciójában
Sírtunk Cannes-ban az Un Certain Regard izlandi nyitófilmjén


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés