bezár
 

zene

2023. 03. 23.
Nagy Emma Quintet Harcsa Veronikával a Zeneakadémián
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Nagy Emma Quintet Harcsa Veronikával a Zeneakadémián Ötödik születésnapját ünnepli a Nagy Emma Quintet április 12-én a Zeneakadémia Solti termében. A kétórás koncerten vendégként Harcsa Veronika is fellép, illetve debütál a formáció Return című középlemeze.

A Bartók Konzervatórium növendékeiből 2018-ban alakult zenekar rövid idő alatt a műfaj egyik kiemelkedő együttesévé nőtte ki magát. Bemutatkozó, Set to Face című lemezük 2019-ben, az ezt követő Low Frequency Oscillator 2020-ban jelent meg. Harmadik, Synced című anyaguk tavaly tavasszal a rangos svájci Unit Records kiadó gondozásában jött ki. Számos belföldi koncertjük mellett felléptek Olaszország, Lengyelország, Szlovákia és Spanyolország különböző versenyein és fesztiváljain.

prae.hu

Legújabb EP-jüket idén februárban vették fel, április 12-én a Zeneakadémián először fogják élőben végigjátszani. A középlemez a Gyányi Marcell és Szabó Dániel Ferenc által működtetett Morotva Records gondozásában április 21-én jelenik meg.

"A Return öt dalának koncertszerűbb lesz a lüktetése az eddigi felvételeknél, műfajbeli dinamikája széles skálát ölel fel a halk balladáktól a tizenhárom nyolcados zúzásig. A kvintett hangzásának most is kiemelten fontos tényezője, ahogyan a tagok sokféle zenei háttere egységgé forr" - szerepel az ajánlóban.

A kvintettben Nagy Emma énekel, Cseh Péter gitározik, Oláh Krisztián zongorázik, Dénes Ábel bőgőzik, Klausz Ádám dobol.

Kép forrása: a Nagy Emma Quintet hivatalos Facebook-oldala

nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

Kritika az Orfeo ed Euridice új felvételéről
Simon Géza Gábor: A magyar jazztörténet ösvényein. A magyar jazztörténeti kutatás hatvanöt esztendeje 1958–2023
A Pécsi Jazz Napok négy koncertjéről

Más művészeti ágakról

Michael Sarnoski: Hang nélkül – Első nap
Sírtunk Cannes-ban az Un Certain Regard izlandi nyitófilmjén
Bemutatták Sárkány Tímea első, Boszorkányok nyara című verseskötetét


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés