bezár
 

film

2023. 03. 07.
Independent Spirit Awards: a Minden, mindenhol, mindenkor kapta a fődíjat
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Independent Spirit Awards: a Minden, mindenhol, mindenkor kapta a fődíjat A Minden, mindenhol, mindenkor, Daniel Kwan és Daniel Scheinert alkotása kapta a legtöbb, hét díjat, köztük a legjobb filmnek járó trófeát a hét végén az Independent Spirit Awards független filmdíjak átadásán Santa Monicában - számolt be róla a Variety.com híre alapján az MTI.

Az Independent Spirit Awards díjait gyakran tekintik az Oscar előrejelzőjének: a tavalyi győztes film, Az elveszett lány ugyan nem nyerte el az amerikai filmakadémia díját, de egy évvel korábban A nomádok földjének sikerült.

prae.hu

A Minden, mindenhol, mindenkor az idei filmes díjszezon nagy favoritja, már számos díjat elvitt, köztük az Amerikai Rendezők Céhének (DGA) fődíját, és a március 12-i Oscar-gálán is 11 arany szoborra esélyes.

A 38. Independent Spirit Awards szombati gáláján a két Daniel filmje, amelynek forgatókönyvét is a duó jegyzi, a legjobb film díja mellett a legjobb forgatókönyvért, rendezésért és vágásért is díjat kapott. A gendersemleges - színésznőket és színészeket egy kategóriába soroló - legjobb színész díját a film főszereplője, Michelle Yeoh kapta, a legjobb mellékszereplő díját Ke Huy Quan, az átütő alakítás díját pedig Stephanie Hsu nyerte el szintén a Minden, mindenhol, mindenkor című filmben nyújtott játékáért.

  • A független mezőnyben Todd Field Tár című drámája a legjobb operatőr díját, Charlotte Wells Volt egyszer egy nyár című alkotása pedig a legjobb első film díját kapta.
  • A legjobb, egymillió dollárnál (355 millió forintnál) kevesebb költségvetésből készült produkció John Cassavetes-díját a The Cathedral, Ricky D'Ambrose filmje nyerte el.
  • A dokumentumfilm-kategóriában az All the Beauty and the Bloodshed győzött.
  • A legjobb nemzetközi film díját a Joyland című pakisztáni-amerikai produkció vitte el.
  • A tévés mezőnyben A mackó lett a legjobb 2022-ben indult, forgatókönyvből készült sorozat. A legjobb nem forgatókönyves vagy dokumentumfilm-sorozat kategóriában pedig A próba győzött.
  • A független filmes díjakért olyan produkciók versenyezhetnek, amelyek költségvetése nem haladja meg a 30 millió dollárt (10,6 milliárd forintot).

A hétvégén még egy filmes díjátadót rendeztek: az Amerikai Forgatókönyvírók Céhének (WGA) vasárnapi gáláján, amelyet Los Angelesben és New Yorkban párhuzamosan tartottak meg, szintén Daniel Kwan és Daniel Scheinert eredeti forgatókönyve vitte el a pálmát. Sarah Polley adaptált forgatókönyve, amelyből a Women Talking készült, ugyancsak díjazott lett.

A tévés produkciók mezőnyében az Apple TV+ Különválás című drámasorozata és az FX vígjátéksorozata, A mackó nyert, a legjobb limitált széria díját pedig az HBO A Fehér Lótusz című sorozata kapta.

nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

Sírtunk Cannes-ban az Un Certain Regard izlandi nyitófilmjén
Emberpróbáló filmnézés a cannes-i filmfesztiválon
George Miller: Furiosa – Történet a Mad Maxből

Más művészeti ágakról

Bemutatták Sárkány Tímea első, Boszorkányok nyara című verseskötetét
Kritika Nagy Gabriella Elviszlek Amerikába című regényéről


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés