bezár
 

art&design

2023. 03. 01.
Kortárs művészeti előadás-sorozatot indít a nagyközönségnek a Képzőművészeti Egyetem
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Kortárs művészeti előadás-sorozatot indít a nagyközönségnek a Képzőművészeti Egyetem A kortárs művészet aktuális tendenciáival foglalkozó előadás-sorozatot indít a nagyközönségnek a Magyar Képzőművészeti Egyetem (MKE). A március 9-én kezdődő, ArtMa című kurzusra március 3-ig lehet jelentkezni.

Mint az intézmény keddi, az MTI-hez eljuttatott közleményében kiemelik, az ArtMa tíz előadásán a szakma kiválóságai, a Képzőművészeti Egyetem előadói vezetik be a műkedvelő nagyközönséget a kortárs művészet rejtelmeibe. Az érdeklődők átfogó képet kapnak a kortárs művészetről, a kurzus különlegessége pedig az, hogy maguk az alkotók mutatják be a kortárs művészet különféle műfajainak aktuális újdonságait.

prae.hu

A hetente tartott, másfél órás, vetítésekkel kísért előadásokon szó esik a kortárs test- és portréábrázolásról, David Hockney kapcsán a tájképfestészet mai tendenciáiról, a művészi és tervezőgrafika újszerű kísérleteiről, a figuratív szobrászat és installációs művészet kérdéseiről, az új médiumok, mesterséges intelligenciák által generált művészetről, valamint a színpadi látványtervezésről is - áll az MKE közleményében.

Révész Emese művészettörténész, az ArtMa sorozat vezetője a közleményben kiemeli: rendkívüli élmény magukat az alkotókat meghallgatni arról, hogy ők milyen tendenciákat, műveket tartanak ma irányadónak a kortárs művészetben, az előadásokban pedig tükröződik az adott mester saját művészete, ars poétikája.

A közleményben hangsúlyozzák, hogy kortól, nemtől, végzettségtől függetlenül várják mindazokat, akiket érdekel a műtárgyközpontú művészettörténet, és szeretnének eligazodni a különböző stíluskorszakokban, izmusokban, a művészet törekvéseiben. 

Az MKE művészeti kurzusán, amelynek előadásait március 9. és május 11. között tartják, az érdeklődők térítés ellenében vehetnek részt.

Fotó: https://mke.hu

nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

art&design

Vetlényi Zsolt FOLYÓÍRÁS című kiállításának kritikai szemléje
art&design

Isabela Muñoz Omega című kiállítása a Mai Manó Házban
Kelemen Kinga kiállításának megnyitóbeszéde
Lugosi LUGO László utánkövetése – elhangzott az emléktábla avatásán

Más művészeti ágakról

[ESCAPE] – A Donkihóte-projekt az Örkény István Színház és a Városmajori Szabadtéri Színpad közös produkciójában
Gimesi Dóra: Amikor mesélni kezdtek a fák


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés