bezár
 

zene

2023. 02. 21.
Budapesti Fesztiválzenekar Pécsett
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Budapesti Fesztiválzenekar Pécsett Haydn, Mozart, Spohr és Wieniawski műveivel, Takács-Nagy Gábor vezényletével, Kádár István és Gál-Tamási Mária hegedűművészek, illetve Liptai Gabriella csellóművész közreműködésével lép fel a Budapesti Fesztiválzenekar a pécsi Kodály Központban február 28-án.

A szervező Filharmónia Magyarország MTI-hez eljuttatott közelményében azt írták, hogy Pécsen Takács-Nagy Gábor karmester évek óta nagy sikerrel futó Haydn-Mozart-sorozatát hallhatja a nagyérdemű, amely ezúttal ritkán játszott zeneszerzők műveivel egészül ki.

prae.hu

Egy könnyed Mozart-divertimento után a lengyel hegedűvirtuóz, Wieniawski legjobban sikerült szerzeménye szólal meg, a 2. d-moll hegedűverseny. Ezt követően Spohr kettősversenyszerű egytételes darabja csendül fel. Végül Haydn sziporkázó szimfóniája zárja a műsort - írták.

Takács-Nagy Gábor Haydn-Mozart-specialista karmester irányítja a zenekart, köztük az est szólistáit: Kádár István és Gál-Tamási Mária hegedűművészeket, illetve Liptai Gabriella csellóművészt.

A kommünikében jelezték: a Mesterbérlet-sorozat a Nemzeti Filharmonikus Zenekar márciusi koncertjével, Stefan Dohr kürtművész közreműködésével folytatódik. Áprilisban az Orfeo Zenekar és a Purcell Kórus koncertjét élvezhetik a régizene kedvelői, míg a sorozatot a Budapesti Fesztiválzenekar újabb koncertje zárja majd április 24-én a Kodály Központban.

A február 28-i koncertről és az azt követő eseményekről bővebb tájékoztatás a www.filharmonia.hu-n olvasható.

nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

Bartók György szerzői estje a Fugában
Borbély László zongoraművész és Zeneakadémista tanítványainak koncertje
Platon Karataev: Napkötöző – négy szám
Interjú Wéber Kristóffal a klasszikus művészetekről és a Keringőről

Más művészeti ágakról

art&design

Vetlényi Zsolt FOLYÓÍRÁS című kiállításának kritikai szemléje
irodalom

Hajdu Levente volt a Kötetlenül sorozat vendége


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés