bezár
 

art&design

2023. 02. 15.
PROTO a FUGÁ-ban
Kusztos Júlia képzőművész és Szőcs Márton zeneszerző közös kiállítása
Tartalom értékelése (4 vélemény alapján):
Február 18-án 17 órakor intermediális kiállítás nyílik a FUGÁ-ban, mely a befogadókat a legelementárisabb esztétikai tapasztalat elé állítja, ahol nem kulturális kódokkal felruházott műalkotásokat láthatunk majd, hanem archeológiai mélyfúrásokat végezhetünk a kiállított médiumokban vagy eseményként élhetjük meg azokat. 

A március 19-ig nyitva tartó kiállítás művészei olyan interaktív térinstallációt hoztak létre, amely az egyes művészeti médiumok segítségével olyan feszültségteret generál, ahol az emberi megismerés minden tapasztal előttit a tapasztalat és tudati reflexió felől megragadni kívánó jellege kudarcot vall: természet és kultúra olyan hibridizációja válik itt a kísérletezés terepasztalává, ahol az úgynevezett xeno-archaikum iránt érdeklődőket egy soha nem volt eredettörténeten keresztül kalauzolják végig. 

Ki ne vágyna egy efféle intergalaktikus képzeletbeli utazásra, amelynek őstörténete nem visszavezethető, és amelynek irányát mi magunk jelölhetjük ki?  

Kurátor: Nemes Z. Márió

prae.hu

Fotó: Kusztos Júlia

A kiállítás maximum öt fős csoportokban tekinthető meg.

Külön köszönet: Terkál Róbertnek, Adorján Zalánnak, Szigetvári Andreának, Bartók Mária Hedvignek, Varga Bálintnak, Kusztos Annának

nyomtat

Szerzők

-- PRAE.HU --

A prae.hu művészeti portál 2006 óta jelenik meg, naponta friss művészeti hírekkel, tudósításokkal, és elemzésekkel, interjúkkal. Hat művészeti ág (irodalom, art&design, építészet, színház, zene, film) mellett gyerekrovata is van.


További írások a rovatból

art&design

Isabela Muñoz Omega című kiállítása a Mai Manó Házban
(Súlyosan elfogult vélemény)
A teremtett „képzelet” határtalansága
art&design

Keresztes Zoltán privát ikonjai mellé

Más művészeti ágakról

színház

A MáSzínház KÖT-EL-ÉK – „Okos lány, túlteszi magát rajta!” előadásáról
[ESCAPE] – A Donkihóte-projekt az Örkény István Színház és a Városmajori Szabadtéri Színpad közös produkciójában
irodalom

Hajdu Levente volt a Kötetlenül sorozat vendége


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés