bezár
 

színház

2023. 02. 13.
Két első díjat nyertek az MTE hallgatói Bécsben
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Két első díjat nyertek az MTE hallgatói Bécsben Két első díjat nyertek az MTE hallgatói, Németh Lili, Dobra Janka és Saito Hiraku a bécsi European Ballet Grand Prix-n. A nemzetközi balettversenyen a Magyar Táncművészeti Egyetem (MTE) hat növendéke, hallgatója vett részt.

A 6. European Ballet Grand Prix-t a küldöttség két első díjjal és értékes helyezésekkel zárta - olvasható a Magyar Táncművészeti Egyetem MTI-hez hétfőn eljuttatott közleményében.

Szkéné színház

Mint írják, professzionális klasszikus balett szóló junior kategóriában Németh Lili Giselle női variációkkal lett első, míg a professzionális klasszikus balett pas de deux junior kategóriában a Párizs lángjai pas de deux-vel Dobra Jankát és Saito Hirakut látta a legjobbnak a nemzetközi zsűri, amelynek tagja volt az MTE mesteroktatója, Barna Mónika is.

A több mint 300 indulót felvonultató, február 10-én záruló versenyről Barna Mónika elmondta: nagyon jól szerepeltek az MTE növendékei, aki nem végzett az első háromban, az is csak tizedekkel maradt le a jobb helyezésekről.

"A zsűritagok, a társaim szemlátomást értékelték a Magyar Táncművészeti Egyetemen folyó szakmai munkát. Az volt a vélemény, hogy nem csak technikai, hanem magas szintű művészi tudásuk is van a növendékeinknek" - idézik a közleményben az MTE mesteroktatójának szavait.

Mint kiemelte, Németh Lili, Dobra Janka és Saito Hiraku a színpadon nyújtott magas szintű teljesítményével a zsűri egyértelmű elismerését vívta ki, azonban nem csak ők, az MTE minden hallgatója kiváló teljesítményt nyújtott.

"Azért ez egy nehezített pálya a táncosoknak" - mondta, kiemelve, hogy ismeretlenek a körülmények és színpadi próba nélkül kell táncolni, a rengeteg résztvevő miatt csak színpadbejárásra van lehetőségük a táncosoknak.

Elmondta: a két és félnapos eseményt egy három óránál is hosszabb gála zárta. "A gálán nem csak a díjazottak, több meghívott is szerepelt: Prisca Zeisel Münchenből, Gloria Benaglia és Robert Hyland a Brnói Nemzeti Színházból és egy korábbi bécsi győztes, Solomon Osazuva" - sorolta a fellépőket.

A versenyen Dobra Janka (8. évfolyam - balettmester: Barna Mónika), Saito Hiraku (8. évfolyam - balettmester: Medvecz József) és Németh Lili (6. évfolyam - balettmester: Kazinczy Eszter) mellett Csípán Csenge (8. évfolyam - balettmester: Barna Mónika), Gáspár Sámuel (8. évfolyam - balettmester: Medvecz József) és Szűcs Liza (5. évfolyam - balettmester: Kövessy Angéla) vett részt.

nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

színház

Interjú Pálffy Tibor színésszel külső-belső tényezőkről, színházi igazságról, és szerepről
színház

Podlovics Laura: Nem félünk a sötétben / Budapest Bábszínház, Kísérleti Stúdió
Haydn out, Muse in – múzsadilemmák
színház

Forgách András A játékos és a többiek című drámakötetének bemutatója

Más művészeti ágakról

Renaud-Delage: Gru 4
Gimesi Dóra: Amikor mesélni kezdtek a fák
Platon Karataev: Napkötöző


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés