bezár
 

színház

2023. 01. 29.
Márciusban megnyílik a STEREO Művház
A 8. kerület új kulturális műhelye és közösségi tere márciustól várja az érdeklődőket
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Márciusban megnyílik a STEREO Művház A STEREO AKT független színházi társulat fennállásának 10. évében teljesen új projektbe kezd. STEREO Művház néven március elején megnyitja kapuit a 8. kerületi Illés utca 36. szám alatt a vibrálóan sokszínű Józsefváros új kulturális műhelye és közösségi tere.

A Művház egy társadalmilag, közösségileg elhivatott kulturális színtér, egy kortárs, 21. századi művház. Egy inkubációs és találkozási hely, amelyben próbatermet és közösségi irodát alakítanak ki mindazok számára, akik egy barátságos és inspiráló környezetre vágynak alkotó-, kreatív vagy közösségi munkájukhoz. A Művházba elsősorban előadó-művészeti alkotófolyamatokat fogadnak be, de otthont kívánnak nyújtani bármilyen víziónak, amelynek fókuszában a kortárs kultúra és a közösségi szemlélet áll. A STEREO AKT alkotócsoport jelenleg felújítás alatt álló új központjába befogad rezidens projektként független-, és kortárs művészeti kezdeményezéseket, produkciókat.

Szkéné színház

Budapesten virágzik a kortárs előadóművészet, de állandó helyhiánnyal küzdünk. Ezt társulatként magunk is nap mint nap tapasztaljuk. Ugyanakkor kevesen tehetik meg, hogy nonprofit szervezetként önállóan fenntartsanak egy helyet, és olyan időket élünk, amikor különös hangsúlyt kell fektetni a szolidaritásra és a közterhek megosztására.” - áll a társulat nyilatkozatában.

A befogadott csapatok egyedi megállapodás szerint dolgozhatnak a Művházban, az alacsony, megfizethető hozzájárulás teljes egészét a ház fenntartási költségeibe forgatják be. A rezidens projekteken kívül alkalmi vagy rendszeres programokra bérelhetőek helyiségeik. A STEREO AKT közösségi finanszírozási kampányt indított a Művház felújítási
munkálatainak költségeire. Közleményük szerint 500 000 forint hiányzik a hamarosan megnyíló STEREO Művház-felújítás első ütemének befejezéséhez. Az adományokoat az Adjukössze.hu oldalán keresztül gyűjtik 2023. január 25-től március 5-ig. A felajánlásokat a STEREO AKT társulata ajándék-tárgyakkal, próbaterem- és irodahasználattal, illetve májusban megrendezésre kerülő STEREO10 Fesztivál bérlettel tudja meghálálni.

A pénzadományok mellett önkéntesek jelentkezését is várják. A festés, takarítás és kisebb-nagyobb barkács dolgok befejezéséhez a STEREO AKT csapata ezen a linken várja a segítő kezek jelentkezését.

nyomtat

Szerzők

-- PRAE.HU --

A prae.hu művészeti portál 2006 óta jelenik meg, naponta friss művészeti hírekkel, tudósításokkal, és elemzésekkel, interjúkkal. Hat művészeti ág (irodalom, art&design, építészet, színház, zene, film) mellett gyerekrovata is van.


További írások a rovatból

színház

Podlovics Laura: Nem félünk a sötétben / Budapest Bábszínház, Kísérleti Stúdió
Haydn out, Muse in – múzsadilemmák
Bűn és bűnhődés az Örkény Színházban
Wagner kincse 2. – 1. alkalom, Márton László előadása A Nibelung-énekről


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés