bezár
 

irodalom

2009. 08. 24.
Repülőtéren keres ihletet a filozófus
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Azt hihetnénk, nem egy repülőtér a legalkalmasabb hely az elmélyült gondolkodásra, de egy svájci filozófus mégis úgy döntött, egy nemzetközi légiforgalmi kikötő szüntelen forgalmában keresi az ihletet.

prae.hu

Alain de Botton, Az utazás művészete (The Art of Travel) című könyv szerzője a legnagyobb forgalmú európai repülőtér, a londoni Heathrow "lakója" lett egy hétre - adta hírül a brit sajtó.

A repülőtér üzemeltetője teljes szabadságot és szabad bejárást biztosít számára a légikikötő egész területén, hogy megírhassa Egy hét a repülőtéren: heathrow-i napló című könyvét.

"Az utazás egészét akarom bemutatni, és az aláírt szerződés szerint arról írhatok, amiről akarok" - mondta Botton, aki pilótákkal, pályaellenőrökkel, a fedélzeti ételszállítókkal is készít interjút, meg azokkal is, akik csak azért jönnek a repülőtérre, hogy a gépek le- és felszállásában gyönyörködjenek, és persze az utasokkal is.

"Mindig lenyűgözőnek találtam a repülőtereket. Minden nap több ezer ember fordul meg rajtuk. Vannak, akik nászutasoknak látszanak, mások meg, mintha kalandra indulnának, és vannak, akik mintha válás miatt ülnének repülőre. Sokféle oka van az utazásnak. Szeretném, ha az emberek mesélnének nekem az életükről, és aztán a könyvemben újra találkoznának vele" - fűzte hozzá a filozófus.

A svájci író-filozófus számára a Heathrow repülőtér "különleges hely", és szerinte, ha a "modern civilizációt leginkább jellemző helyet akarna megmutatni az ember egy marslakónak, akkor az biztosan egy repülőtér lenne, amely jelképezi a kapcsolatot, a gyors utazást és a természet tönkretételét".

A repülőtérről szóló, fényképekkel illusztrált könyvet szeptemberben kívánja megjelentetni a Profile Books kiadó, melyből a Heathrow-t üzemeltető BAA 10 ezer példányt az utasok között fog szétosztani.

nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

Kritika Nagy Gabriella Elviszlek Amerikába című regényéről
irodalom

Tóth Júlia Éva volt a Kötetlenül sorozat vendége
Bemutatták Charles Bukowski A város legszebb nője című novelláskötetét
Élő Csenge Enikő Apám országa című kötetének bemutatója

Más művészeti ágakról

Renaud-Delage: Gru 4
Gimesi Dóra: Amikor mesélni kezdtek a fák
Kertész Edina: A fotográfuslány – könyvbemutató


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés