bezár
 

film

2023. 01. 19.
Premier előtt látható Cristian Mungiu új filmje
Az R.M.N.-t február 8-án vetítik a Puskinban
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Premier előtt látható Cristian Mungiu R.M.N. című filmje február 8-án a Puskin moziban, a rendező korábbi alkotásaiból pedig retrospektív vetítéssorozatot tartanak 9. és 12. között az Uránia Nemzeti Filmszínházban.

A bemutatót megelőzően a forgalmazó, a Cirko Film és a Budapesti Román Kulturális Intézet premier előtti vetítést rendez a Puskin moziban. Az R.M.N. premier előtti vetítése február 8-án, szerdán este 19 órakor kezdődik a Puskin moziban. Az eseményen a rendező, Cristian Mungiu és a film két szereplője, Moldován Orsolya és Judith State is részt vesz, majd a vetítés után Dragomán György íróval és Gyenge Zsolt filmesztétával beszélgetnek. A szervezők az angol nyelvű kerekasztal-beszélgetéshez szinkrontolmácsot biztosítanak.

prae.hu

A rendező korábbi filmjeit bemutató retrospektív vetítéssorozat az Uránia Nemzeti Filmszínházban a 2007-es 4 hónap, 3 hét, 2 nap című alkotás vetítésével kezdődik február 9-én, csütörtökön 19 óra 30 perckor. 10-én, pénteken az R.M.N. című filmből tartanak még egy premier előtti vetítést, ezt szombaton 16 óra 30 perckor a Dombokon túl című alkotás követi, végül vasárnap 16 óra 30 perckor az Érettségi című filmet láthatja a közönség.

Az R.M.N. Cannes-ban mutatkozott be. Cristian Mungiu, a román új hullám egyik legfontosabb képviselője gyakori vendég a filmfesztiválon: itt mutatták be az Arany Pálmát nyert 4 hónap, 3 hét, 2 nap, a Mesék az aranykorból, a legjobb forgatókönyv díját nyert Dombokon túl és a legjobb rendező díjával elismert Érettségi című filmjét is.

Az R.M.N. többnyelvű alkotás, románul, magyarul, németül, angolul és franciául is beszélnek benne, szereplői között pedig a Marosvásárhelyi Nemzeti Színház Tompa Miklós Társulatának magyar színészei is megjelennek.

A képek forrása: urania-nf.hu

nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

Michael Sarnoski: Hang nélkül – Első nap
George Miller: Furiosa – Történet a Mad Maxből
Alex Garland: Polgárháború

Más művészeti ágakról

színház

A MáSzínház KÖT-EL-ÉK – „Okos lány, túlteszi magát rajta!” előadásáról
Renaud-Delage: Gru 4
Gimesi Dóra: Amikor mesélni kezdtek a fák
art&design

Vetlényi Zsolt FOLYÓÍRÁS című kiállításának kritikai szemléje


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés