bezár
 

film

2009. 08. 22.
Régi és új nevek a bécsi nemzetközi filmfesztiválon
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Régi és új nevek egyaránt szerepelnek az idei bécsi nemzetközi filmfesztivál bőséges programjában, az élő klasszikusok közé számító Francis Ford Coppolától az új felfedezett iráni rendezőig, Asgar Faradiig.

prae.hu

A korábbi évekhez hasonlóan az idei Viennale is 130-140 egész estés filmet vonultat fel, valamint rövidfilmeket és versenyen kívül tematikus vetítéseket - mondta el Hans Hurch, a filmfesztivál igazgatója egy pénteki sajtótájékoztatón.

Az október 22. és november 4. között rendezendő fesztivál programja ugyan még nem végleges, de annyit már tudni lehet, hogy a programban szerepel Lars von Trier Antichrist (Antikrisztus) című filmje, Francis Ford Coppola legújabb, Tetro című alkotása, Steven Soderbergh The Girlfirend Experience (A barátnőélmény) című filmje és Asgar Faradinak a Berlini Filmfesztiválon különdíjjal jutalmazott műve, a Darbareye Elly (About Elly - Ellyről).

A dokumentumfilmes szekcióban látható többek között Tom diCillónak a The Doors együttesről forgatott alkotása (When You're Strange).

Az osztrák filmművészetet mások mellett egy, a Cannes-i filmfesztiválon is bemutatott alkotás, Tizza Covi és Rainer Frimmel La Pivellina című filmje és Jessica Hausnernek a Velencei Filmfesztivál mezőnyében szereplő Lourdes című mozija képviseli.

A fesztivál idei díszvendége Tilda Swinton. Az 1960-ban született Oscar-díjas skót színésznőt a szervezők így méltatták: generációjában aligha van más színésznő, aki nála jobban jelképezi a kortárs filmművészet ellentmondásosságát és termékeny öntörvényűségét.

nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

Michael Sarnoski: Hang nélkül – Első nap
Emberpróbáló filmnézés a cannes-i filmfesztiválon
Luca Guadagnino: Challengers

Más művészeti ágakról

színház

Egy tökéletes nap Szenteczki Zita rendezésében a Hatszín Teátrumban
színház

A MáSzínház KÖT-EL-ÉK – „Okos lány, túlteszi magát rajta!” előadásáról
art&design

Vetlényi Zsolt FOLYÓÍRÁS című kiállításának kritikai szemléje
irodalom

Hajdu Levente volt a Kötetlenül sorozat vendége


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés