bezár
 

zene

2022. 12. 17.
Dávid Roland Mózes zongorista a Virtuózok V4+ Szlovénia magyarországi győztese
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Dávid Roland Mózes 15 éves zongorista lett a Virtuózok V4+ Szlovénia magyarországi győztese; a péntek esti fináléban öt nemzet tíz fiataljának párbaját egy időben követhették a részt vevő országok nézői - tájékoztatta az MTVA Sajtó és Marketing Irodája az MTI-t pénteken.

A klasszikus zene jövőjét jelentő ifjú muzsikusok vívtak országonként zenei párbajt a Virtuózok V4+ Szlovénia döntőjében. Bravúros technikájukkal lenyűgözték a nemzetközi zsűri tagjait és a szuperzsűri székében helyet foglaló Plácido Domingo világhírű operaénekes-karmestert. A határokon átívelő műsorfolyam a részt vevő országokban - Magyarországon, Szlovákiában, Csehországban, Lengyelországban és Szlovéniában - csaknem 70 millió emberhez juthatott el egy időben - olvasható a közleményben.

prae.hu

Mind az öt országból két-két fiatal jutott a döntőbe. A hazánkat képviselő két ifjú művész közül elsőként Somogyi Levente mutatta meg, hogy a szaxofon varázslatos hangszer. Miklósa Erika, a világhírű koloratúrszoprán, a nemzetközi zsűri magyar tagja nagyon különlegesnek tartotta a 19 éves tehetség játékát, mint mondta, még soha nem hallott Bach-darabot szaxofonos előadásban.

A 15 éves Dávid Roland Mózes Chopin egyik keringőjével bizonyította sokoldalúságát. A sztárcsellista Hauser szerint a fiatal zongoristát hamarosan nagy színpadon is láthatják a nézők, Plácido Domingo pedig fenomenális zenésznek nevezte a muzsikust.  Dávid Roland Mózes kiemelkedő tehetségét a zsűri azzal is elismerte, hogy őt választották a magyarországi győztesnek.

A Virtuózok V4+ Szlovénia "szupergyőztese" a hegedűn játszó 13 éves Patricija Avsic lett az idei vendégország, Szlovénia képviseletében. Az MTVA felajánlásából a második helyezettek fellépési lehetőséget nyertek a Magyar Rádió Szimfonikus Zenekarával, valamint a Hollóházi manufaktúra által készített porcelánhegedűt is átvehettek.

A Magyarországon forgatott tehetségkutató műsorba ellátogatott Magyarország köztársasági elnöke. Novák Katalin elvállata a Virtuózok következő évadának fővédnökségét, így a fiatalok jövőre a Sándor-palotában is felléphetnek.

A Virtuózok V4+ Szlovénia valamennyi résztvevő országából hirdetettek győztest: Roman Cervinka Csehország, Patricija Avsic Szlovénia, Maciej Kasperek Lengyelország, Klára Valentovicova Szlovákia és Dávid Roland Mózes Magyarország képviseletében nyerte meg a tehetségkutatót. A Virtuózok V4+ Szlovénia döntője a műsor Médiaklikk-oldalán újranézhető.

A képek forrása: Facebook - Virtuózok

nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

Kritika az Orfeo ed Euridice új felvételéről
A Pécsi Jazz Napok négy koncertjéről

Más művészeti ágakról

Gimesi Dóra: Amikor mesélni kezdtek a fák
színház

Interjú Pálffy Tibor színésszel külső-belső tényezőkről, színházi igazságról, és szerepről
Sírtunk Cannes-ban az Un Certain Regard izlandi nyitófilmjén
Kritika Nagy Gabriella Elviszlek Amerikába című regényéről


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés