bezár
 

art&design

2009. 08. 20.
Várkerti Vigasságok Gyulán
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Főzőverseny, ételkóstolás, koncertek és méhészeti eszközök bemutatója szórakoztatja az érdeklődőket a Várkerti Vigasságokon Gyulán augusztus 28. és 30. között.

prae.hu

A fesztivál adózik a bor, az étkezés kultúrájának és a gasztronómiának, de a test mellett a lélek is tud épülni - mondta a Magyar Turizmus Zrt. vezérigazgatója a kedden tartott sajtótájékoztatón Budapesten. Róna Iván megfogalmazása az élmény, a különböző programok igen lényegesen a látogatók számára, a turista akkor kel útra, ha a jó evés és ivás feltételei mellett attrakciók, élmények is érik.

A rendezvény három napja alatt minden korosztály megtalálja a számára színvonalas, szórakoztató programokat: a közönség egyebek mellett Balázs Fecó, Demjén Ferenc, a Váradi Roma Café, a Magna Cum Laude és az Ismerős Arcok koncertjét hallgathatja meg - közölte Bora Imre főszervező. A vendégeket ételkészítési bemutatók szórakoztatják, ahol megkóstolhatják a racka, cigája, mangalica, szürkemarha húsából készített étel különlegességeket is.

A fesztivál céljai között szerepel, hogy a látogatókkal megismertesse a magyar biotermékeket, az őshonos magyar állatok húsából készült ételeket, a hungarikum italokat, a magyar borokat és pálinkákat, valamint hogy Gyula város idegenforgalmi kínálata az eddigieknél még szélesebb körű programokat nyújtson az érdeklődőknek.

Csanálosi László, a fesztivál másik főszervezője elmondta: Gyulán 15 ezer látogatót tudnak elszállásolni, s a fővárosból vonattal és személygépkocsival egyaránt könnyen megközelíthető a Békés megyei város.

A Várkerti Vigasságok újdonsága a Harruckern fesztivál, amelyen a Békés Megyei Harruckern János Közoktatási Intézmény mutatja be a náluk tanulható szakmákat - mondta el Beszterczey Judit, az intézmény kommunikációs menedzsere. Tájékoztatása szerint a látogatók egyebek mellett a diákok által készített hidegtálakat, dzsemeket és savanyúságokat láthatnak és kóstolhatnak meg. Bemutatkoznak az iskolában tanuló pékek, pincérek, vadászok és cukrászok is.

Szombaton bográcsban készült mangalica ételek főzőversenye várja az érdeklődőket, a szervezők biztosítják a 4 kilogramm mangalica apró húst, amelyből mindenki olyan ételt készít, amilyet akar - hangsúlyozta Ambrus György mesterszakács. Vasárnap szürkemarha tokány főzőverseny lesz, szintén 4 kilogramm húsból. Külön színfoltja a rendezvénynek az 1100 literes bográcsban főtt szürkemarha gulyás, amelyet Benke László olimpiai aranyérmes mesterszakács készít el más szakácsmesterekkel közösen. Pénteken az ínyenceket mangalicából készült boros toros várja, amelyet cipóban szolgálnak fel - tette hozzá.

nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

Az acb Galéria Redők című tárlatáról
A teremtett „képzelet” határtalansága
art&design

Gondolatok Metzing Eszter The skin sees when the eyes touch című kiállításáról, Inda Galéria / Budapest

Más művészeti ágakról

[ESCAPE] – A Donkihóte-projekt az Örkény István Színház és a Városmajori Szabadtéri Színpad közös produkciójában
Platon Karataev: Napkötöző
Kritika Nagy Gabriella Elviszlek Amerikába című regényéről


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés