bezár
 

építészet

2009. 08. 19.
Főépítészi konferencia: kiemelt szerepben az örökségvédelem
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
A hajdúvárossá válásának 400. évfordulóját ünneplő Hajdúböszörmény ad otthont a XIV. Országos Főépítészi Konferenciának, amelyen kiemelt szakmai téma lesz az örökségvédelem - jelentette be Kiss Attila polgármester kedden a városban tartott sajtótájékoztatón.

prae.hu

A polgármester közölte: a városvezetés rendkívül fontosnak tartja, hogy egy országos jelentőségű szakmai konferenciát szervezhetnek a városban. Az egyik fő témának számító örökségvédelemmel kapcsolatban úgy fogalmazott: eddig is kiemelten kezelték a kérdést Hajdúböszörményben, bizonyos városrészeket és épületeket csak egy elismert építészekből álló tervbizottság jóváhagyásával lehet átépíteni vagy felújítani.

Kiemelte: azzal, hogy otthont adnak az ország legnagyobb építészeti szakmai fórumának, méltó módon ünneplik meg a hajdúk betelepítésének 400. évfordulóját.

Ficsor László, a város jegyzője hozzátette: a konferencia megnyitásától számított egy évre a Bocskai teret és a kiskörúton belüli városrészt ideiglenesen műemlék jellegű területté nyilvánítják, de szeretnék, hogy később az említett körzetek véglegesen azzá váljanak, hiszen a város településszerkezetileg évszázadok óta nem változott jelentősen.

Az augusztus 26. és 28. között megrendezendő háromnapos szakmai fórumon az érdeklődők az örökségvédelemről, a szabályozásokról és Hajdúböszörmény városáról hallgathatnak - külön szekciókban - előadásokat, továbbá gasztronómiai, helytörténeti és kulturális kirándulásokon is részt vehetnek. A Hajdúböszörmény bemutatását is célzó programokra a szervezők mintegy 200 építészt várnak.
nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

építészet

Hiány és emlékezet című Breuer Marcell emlékkiállítás Pécsett
építészet

Interjú Filip Rybkowskival
építészet

junya ishigami + associates építésziroda, Tokió, Japán

Más művészeti ágakról

Renaud-Delage: Gru 4
Havas Juli Papírbabák, avagy lehet-e két hazád? című kötetének bemutatójáról


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés