bezár
 

irodalom

2022. 11. 09.
Megrendezik a Héttorony Fesztivál záró programsorozatát
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
November 18. és 20. között Budapesten rendezik a Héttorony Fesztivál záró programsorozatát: Makovecz Imre születésnapján, illetve az azt megelőző napokban a Nemzeti Múzeumban és a Fonó Budai Zeneházban várják a közönséget.

A Héttorony Fesztivál hagyományosan a világ- és népzene klasszisait hozza el az organikus építészet magyar mesterének tereibe. A fesztivált idén rendhagyó módon két időszakban rendezik meg: májusban Makovecz Imre vidéki és határon túli épületeiben találkozhatott a közönség zenei és építészeti programokkal, a záróeseményeket és az ünnepi gálaműsort pedig a korábbi években megszokott időben Budapesten tartják. A fesztivál záróprogramja november 18-án kezdődik a Magyar Nemzeti Múzeumban, ahol építészeti tematikájú kiállítások mellett Makovecz Imre - Ég és Föld közötti építészet címmel rendeznek kerekasztal-beszélgetést.

prae.hu

Másnap a Fonó Budai Zeneházban kamasztáncház és a Sarjú Banda várja az érdeklődőket, az esemény vendége Sebő Ferenc, aki az 50 éves táncházmozgalomról beszélget a fiatalokkal. Ezután Apáról fiúra címmel Koncz Gergely és tanítványai, valamint Kodoba Florin és fiai adnak koncertet, valamint lesz közös esti táncház.

November 20-án, Makovecz Imre születésnapján a Fonóban rendezik a Héttorony Fesztivál ünnepi gálaműsorát, amely a Gondolatok táncban és versben című táncszínházi produkcióval indul Rémi Tünde és Appelshoffer János közreműködésével, a verseket Schlanger András adja elő. A 2022-es Makovecz Imre-díj ünnepélyes átadását a Dresch Vonós Quartet koncertje követi.

További információ a fesztivál honlapján található.

nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

Havas Juli Papírbabák, avagy lehet-e két hazád? című kötetének bemutatójáról
Bemutatták Sárkány Tímea első, Boszorkányok nyara című verseskötetét
Kritika Nagy Gabriella Elviszlek Amerikába című regényéről
Élő Csenge Enikő Apám országa című kötetének bemutatója

Más művészeti ágakról

Renaud-Delage: Gru 4
art&design

Vetlényi Zsolt FOLYÓÍRÁS című kiállításának kritikai szemléje
Kertész Edina: A fotográfuslány – könyvbemutató
gyerek

31. Kabóciádé Családi Fesztivál


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés