bezár
 

zene

2009. 08. 17.
Ismét Gramophone-díjra jelölték a Budapesti Fesztiválzenekart
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
A Budapesti Fesztiválzenekar két felvételét is jelölték a 2009-es Gramophone-díjakra - adta hírül honlapján (www.bfz.hu) a Fischer Iván vezette Fesztiválzenekar.

prae.hu

A londoni Gramophone folyóirat a héten hozta nyilvánosságra az idei Gramophone-díjakra jelöltek listáját. A komolyzene Oscar-díjának tekintett díjat 15 kategóriában ítélik oda.

A 2009-ben a világon megjelent több ezer komolyzenei lemezfelvétel közül válogató nemzetközi zsűri a Budapesti Fesztiválzenekart - egyetlen szimfonikus zenekarként - két kategóriában is jelölte a rangos elismerésre.

A legjobb versenymű-felvétel kategóriában jelölték Beethoven összes zongoraversenyének az amerikai Nonesuch lemezcég számára készült felvételét (a szólista Richard Goode, a karmester Fischer Iván), míg Mahler 4.szimfóniájának a Channel Classics-nél megjelent felvétele (Miah Persson szólójával és ugyancsak Fischer Iván vezényletével) a legjobb zenekari felvétel kategóriában szerepel a jelöltek között - olvasható a honlapon.

A Budapesti Fesztiválzenekar 1998-ban Bartók A csodálatos mandarin című felvételéért, 2007-ben Gustav Mahler 2. szimfóniájának CD-felvételéért kapta meg a lemezszakma Oscar-díjának is nevezett "The Classic FM Gramophone Award" kitüntetést. A Gramophone magazin az Év Művésze szavazásán tavaly Fischer Iván zeneigazgató a harmadik helyen végzett.

nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

Kritika a Das Rheingold és a Die Walküre előadásairól a Wagner-Napokon
Borbély László zongoraművész és Zeneakadémista tanítványainak koncertje

Más művészeti ágakról

színház

A MáSzínház KÖT-EL-ÉK – „Okos lány, túlteszi magát rajta!” előadásáról
[ESCAPE] – A Donkihóte-projekt az Örkény István Színház és a Városmajori Szabadtéri Színpad közös produkciójában
Havas Juli Papírbabák, avagy lehet-e két hazád? című kötetének bemutatójáról
Sírtunk Cannes-ban az Un Certain Regard izlandi nyitófilmjén


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés