bezár
 

zene

2022. 10. 25.
A zene szabadsága
Cziffra György emlékkoncert
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
2022. november 5-én 19:30-as kezdéssel Lakatos Mónika (ének), Dresch Mihály (szaxofon) és Balázs János (zongora) adnak koncertet a Zeneakadémia Nagytermében Cziffra György születésének 101. évfordulója alkalmából – írja a zeneakademia.hu

A november 5-ei koncerten eredetileg Szakcsi Lakatos Béla is fellépett volna, ám halála miatt módosult az előadás műsora és fellépőgárdája. A Kossuth-díjas zongoraművész fájón fog hiányozni ezen az estén, ahogy a teljes magyar kulturális és zenei életnek is. Művészetét, egyéniségét helyettesíteni, pótolni nem lehet, ezért a koncertet a három művész – Lakatos Mónika, Dresch Mihály és Balázs János – Szakcsi Lakatos Béla emlékének is ajánlja.

prae.hu

Különböző zenei műfajokat képviselő kiváló Kossuth-díjas művészek lépnek színpadra a Cziffra György születésének 101. évfordulója alkalmából rendezett emlékesten. Ezen a jeles napon megtörténik a varázslat a színpadon; a klasszikus zene, a népzene, a jazz és a cigányzene fúziójából egyszeri és megismételhetetlen produkció születik. Az est Cziffra Györgyöt és az improvizáció művészetét ünnepli. Az előadók egymás stílusában, a műfaj sokszínű lehetőségeit előtérbe helyezve, új zenei világot teremtenek, ahogy tette ezt maga Cziffra is kivételes improvizációs képességével, sokoldalúságával és nyitottságával.

Négyzetes kép a leadben: fono.hu © Barcsik Géza
Fejléc kép: zeneakademia.hu

nyomtat

Szerzők

-- PRAE.HU --

A prae.hu művészeti portál 2006 óta jelenik meg, naponta friss művészeti hírekkel, tudósításokkal, és elemzésekkel, interjúkkal. Hat művészeti ág (irodalom, art&design, építészet, színház, zene, film) mellett gyerekrovata is van.


További írások a rovatból

Beszélgetés Karosi Júlia jazz-énekessel
Platon Karataev: Napkötöző – négy szám

Más művészeti ágakról

színház

A MáSzínház KÖT-EL-ÉK – „Okos lány, túlteszi magát rajta!” előadásáról
Michael Sarnoski: Hang nélkül – Első nap
Renaud-Delage: Gru 4
Kertész Edina: A fotográfuslány – könyvbemutató


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés