bezár
 

art&design

2022. 10. 06.
Egybeesés: Csontó Lajos kiállítása a PhotoLabban
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Egybeesés: Csontó Lajos kiállítása a PhotoLabban Emléktöredékek, érzetek, sejtések, megélt és képzelt érzelmek, hangulatok véletlenszerű találkozása, pillanatnyi együttállása, időben és térben való alkalmi összhangzata jellemzi Csontó Lajos új kiállítását a szentendrei Vajda Múzeum PhotoLab kiállítóterében.

Bár az Egybeesés egy fotó alapú kiállítás, mégsem az egyes fotográfiákon van a hangsúly, hanem a tárlat installációs jellegéből adódóan a teljesség elérése a szándék – egyféle totális élmény, amelyet a képcsoportok összhatása és az elrendezés dramaturgiája teremt meg. Az elmúlt három évtizedben keletkezett fotók egy térben való “újrakeretezésének” van egy általános, magára az emberi életre vonatkoztatható jelentése is. Egy több irányból olvasható történet bontakozik ki előttünk, melynek lapjait tetszőleges sorrendben lapozhatjuk fel.

prae.hu

A létrejövő filmszerű elbeszélés eseményeinek alakulását saját projekcióink, emlékbetöréseink, asszociációink formálják és alakítják. Az alkotó egy érzéki teret hoz létre, mely keretet és felületet ad az emóciók, emlékek előhívásához, kivetüléséhez. Az egységes hangulatú installációs teret három képcsoport alkotja: a falra kasírozott nagyméretű plakátok, a középformátumú monokróm printek és a kisméretű színes képi “felvillanások”.

Kép: Csontó Lajos: Egybeesés (2022), a Ferenczy Múzeumi Centrum jóvoltából.

Egybeesés
Csontó Lajos kiállításának megnyitója október 7-én 18:00-kor lesz a Vajda Múzeum PhotoLabben. A tárlat október 10-től 30-ig tart nyitva, csütörtöktől vasárnapig 10:00 és 18:00 óra között. További információ ezen a linken érhető el. Kurátor: Kopin Katalin művészettörténész
Helyszín: Vajda Múzeum PhotoLab • 2000 Szentendre, Hunyadi utca 1.

nyomtat

Szerzők

-- PRAE.HU --

A prae.hu művészeti portál 2006 óta jelenik meg, naponta friss művészeti hírekkel, tudósításokkal, és elemzésekkel, interjúkkal. Hat művészeti ág (irodalom, art&design, építészet, színház, zene, film) mellett gyerekrovata is van.


További írások a rovatból

A Present Eye Looking to the Past című kiállításról
art&design

Megnyitószöveg KristofLab Still Life című kiállításához
art&design

Kiállításkritika A kétely felfüggesztéséről

Más művészeti ágakról

[ESCAPE] – A Donkihóte-projekt az Örkény István Színház és a Városmajori Szabadtéri Színpad közös produkciójában
színház

Interjú Pálffy Tibor színésszel külső-belső tényezőkről, színházi igazságról, és szerepről


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés