bezár
 

art&design

2009. 08. 14.
Több mint kétszáz alkotás látható majd a vásárhelyi Őszi Tárlaton
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Összesen 225 alkotást válogatott be a szakemberekből álló zsűri az október 4-én a hódmezővásárhelyi Alföldi Galériában nyíló 56. Őszi Tárlatra - tájékoztatta Medgyesi Konstantin, a Tornyai múzeum sajtóreferense az MTI-t.

prae.hu

Az országosan is meghatározó kulturális seregszemlén 128 festményt, 36 grafikát, 59 szobrászati és plasztikai művet, valamint két tűzzománc alkotást láthat a nagyközönség.

A tárlat zsűrije döntött a díjakról és munkajutalmakról is, így arról is határoztak, ki veheti majd át idén a Tornyai-plakettet, a díjazottak névsorát azonban csak a kiállítás megnyitóján ismerhetik meg az érdeklődők.
A tíztagú zsűrinek 625 képzőművészeti alkotásból kellett kiválasztania a kiállítandó műveket. Ebben az esztendőben 256 művész adott be pályamunkát. A beérkezett kollekció része volt 335 festmény, 151 grafika, 126 kisplasztika, érem, szobor és 13, a szakemberek szerint érdekesnek és izgalmasnak tűnő "egyéb" mű.

A közönség az oszitarlat.hu honlapon nemcsak a kiállítandó művek listáját láthatja, hanem találkozhat a korábbi ötvenöt kiállításról szóló érdekességekkel és archív fotókkal is. A sajtóreferens szerint a régi képeket is felvonultató galériában mindenki találhat csemegéket, aki érdeklődik Hódmezővásárhely kulturális története iránt.

nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

art&design

Isabela Muñoz Omega című kiállítása a Mai Manó Házban
(Súlyosan elfogult vélemény)
art&design

Megnyitószöveg KristofLab Still Life című kiállításához
art&design

Kiállításkritika A kétely felfüggesztéséről

Más művészeti ágakról

színház

A MáSzínház KÖT-EL-ÉK – „Okos lány, túlteszi magát rajta!” előadásáról
Michael Sarnoski: Hang nélkül – Első nap


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés