bezár
 

irodalom

2009. 08. 11.
A Kazinczy-évfordulóra emlékeznek a Tokaji Írótábor résztvevői
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Élő nyelv, élő irodalom - Hagyomány és kihívások címmel szerdán kezdődik a 37. Tokaji Írótábor, amelynek résztvevői idén Kazinczy Ferencre is emlékeznek.

Mintegy kétszáz résztvevőt, szakmai érdeklődőt, pályatársat, írókat, költőket, esszéírókat, esztétákat, irodalomtörténészeket várnak a 37. Tokaji Írótáborba, amelyet augusztus 12. és 14. között szerveznek meg. A tanácskozásoknak és a kiállításoknak hagyományosan idén is a borok fővárosa, azaz Tokaj ad otthont, ám alkalmi helyszíne is lesz a rendezvénynek, ugyanis Kazinczy Ferenc születésének 250. évfordulója alkalmából Széphalomban is vendégeskednek - mondta Sáray László, a kuratórium titkára az MTI-nek.

Az írótábor címe utal a rendezvény fő témájára is, amely idén - a magyar nyelv évében - a magyar nyelv. Ennek megfelelően a szakemberek a nyelv általános helyzetéről, sorsáról, megújításáról is tanácskoznak. A magyar kortárs irodalom képviselői szerdán e témában plenáris ülésen vehetnek részt, majd munkacsoportokban vitatják meg a nyelvőrzés, nyelvújítás kérdéseit.

A csütörtöki program szerint Széphalomban, a Magyar Nyelv Múzeumában folytatódik az esemény. Kazinczy Ferenc emléke előtt tisztelegnek a Tokaji Írótábor résztvevői, majd megtekintik a múzeum kiállításait, és csoportokban folytatják a munkát.

Az írótábor utolsó napján - pénteken - Kazinczy Ferenc és Radnóti Miklós emléktáblájának avatása mellett filmvetítés színesíti a programot, és zárásul a hozzászólásokkal értékelik a háromnapos eseményt.

prae.hu


nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

Bemutatták Szvoren Edina Kérődző Kronosz című könyvét
Kilenc szabad növény és Boszorkányok nyara – Recenzió Sánta Miriám és Sárkány Tímea 2023-as köteteiről
Bemutatták Charles Bukowski A város legszebb nője című novelláskötetét

Más művészeti ágakról

színház

A MáSzínház KÖT-EL-ÉK – „Okos lány, túlteszi magát rajta!” előadásáról
Michael Sarnoski: Hang nélkül – Első nap
Renaud-Delage: Gru 4


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés