bezár
 

art&design

2022. 08. 28.
BALATORIUM ökológiai x kulturális hétvége
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
BALATORIUM ökológiai x kulturális hétvége Augusztus 26-tól 28-ig Tihanyban és Örvényesen workshopok, beszélgetések, lassú tájbejárások, művészeti akciók a Balaton és térségének aktuális ökológiai kérdéseiről.

A Veszprém-Balaton 2023 Európa Kulturális Fővárosa (VEB2023 EKF) program keretében megvalósuló BALATORIUM kulturális eseménysorozat és tudománykommunikációs projekt a Balatonhoz és térségéhez kötődő legfontosabb ökológiai kihívásokat, folyamatokat és az ezek megértését elősegítő kulcsfogalmakat mutatja be egyedi, kifejezetten a térségre reflektáló, széles körben hozzáférhető és megtapasztalható kulturális programok és további tartalmak segítségével.

prae.hu

Programok

Augusztus 26-án, pénteken, 9:00 és 16:00 óra között nyílt napot tart az ELKH Balatoni Limnológiai Kutatóintézete (BLKI). A Nyílt Nap célja, hogy a nagyközönség bepillantást nyerjen a Balaton élővilágába, és ezen keresztül az édesvizek környezettani kutatásába, az intézetben folyó munkába.

Augusztus 27-én 11:00 és 16:00 között Balaton tó és parti zóna szakmai beszélgetések és bejárások lesznek. Szintén aznap mutatkozik be a Moholy-Nagy Művészeti Egyetem építész hallgatói által tervezett installáció, a FOLIORIUM prototípusa. A látogatók olyan workshopokon vehetnek részt, mint a BALATORIUM Kreatív ökoworkshop, vagy a Strandrehab | tervezési workshop. Az esemény számos kapcsolódó programmal is várja a látogatókat, mint a gyerek és a képregényrajzóló foglalkozások. A program keretében slow walk - lassú tájbejáráson is részt vehetnek a kirándulni vágyók. 

Augusztus 28-án zenei programmal is várják az érdeklődőket, Örvényesen Nora Matisse és Vázsonyi János közös zenei perfomanszán a balatoni nádas susogása, a helyi madarak éneke, illetve az eső és a szél hangja szólal meg.
Aznap olyan szakmai beszélgetéseken is részt vehetnek a látogatók, mint Tudatos természetjárás, helyünk a tájban és a Talajvarró workshop. 

BALATRIUM ökológiai x kulturális hétvége részletes programleírása és programbontása elérhető ezen a linken.

Facebook link az eseményhez.

A kép forrása: PAD Alapítvány

nyomtat

Szerzők

-- PRAE.HU --

A prae.hu művészeti portál 2006 óta jelenik meg, naponta friss művészeti hírekkel, tudósításokkal, és elemzésekkel, interjúkkal. Hat művészeti ág (irodalom, art&design, építészet, színház, zene, film) mellett gyerekrovata is van.


További írások a rovatból

art&design

Megnyitószöveg KristofLab Still Life című kiállításához
Az Amikor Galéria debütálása a művészeti galériák soraiban
art&design

Nagyívű nemzetközi kiállítás nyílik a Deák17 Galériában

Más művészeti ágakról

Bartók György szerzői estje a Fugában
Kertész Edina: A fotográfuslány – könyvbemutató
Kritika Nagy Gabriella Elviszlek Amerikába című regényéről


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés