bezár
 

színház

2022. 08. 07.
Új otthona van a Székesfehérvári Balett Színháznak
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Új otthona van a Székesfehérvári Balett Színháznak Székesfehérvári Balett Színház új otthonra lelt a Kaszap István utca 6. szám alatt.

A volt Vörösmarty Mihály Művelődési Ház 1934 óta adott helyet fontos közművelődési feladatot ellátó intézményeknek, szervezeteknek, és kínált sokszínű és tartalmas kulturális elfoglaltságot fiataloknak, időseknek egyaránt. Működése azonban ellehetetlenült, részben erősen leromlott állapota miatt, ezért egy ideje üresen állt.

Szkéné színház

A Kárpát-medencei Művészeti Népfőiskola pályázott és támogatást nyert el arra a célra, hogy felújítsa és újra életet leheljen az épületbe, így kapta meg a helyszínt a balettszínház. A létesítményben állandó próbatermek és irodák segítik a társulat fejlődését a jövőben.

A közlemény idézte Cser-Palkovics András polgármestert, aki elmondta, hogy az épületet a következő hat évben az önkormányzat bérli a balettszínház számára.

Egerházi Attila igazgató szerint a négy évvel ezelőtt alapított Székesfehérvári Balett Színház életében jelentős mérföldkő az új otthonba költözés.

A Kárpát-medencei Művészeti Népfőiskola képviseletében Rodics Eszter elnök arról beszélt, hogy nettó 210 millió forint támogatás és több mint 70 millió forint önerő biztosításával újult meg az épület.

A négyzetes kép forrása: https://www.facebook.com/fehervaribalett

nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

színház

A MáSzínház KÖT-EL-ÉK – „Okos lány, túlteszi magát rajta!” előadásáról
Haydn out, Muse in – múzsadilemmák
Bűn és bűnhődés az Örkény Színházban
A Corvina Kiadó Plautus: Hét komédia című kötetéről

Más művészeti ágakról

Platon Karataev: Napkötöző
Bartók György szerzői estje a Fugában
art&design

Isabela Muñoz Omega című kiállítása a Mai Manó Házban


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés