bezár
 

art&design

2022. 07. 26.
Artpiknik Cered, az egynapos művészeti fesztivál
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Artpiknik Cered, az egynapos művészeti fesztivál Egy nógrád megyei kis faluban, Cereden idén 27. alkalommal rendezték meg a Ceredi Nemzetközi Kortárs Művésztelepet, ahol 8 ország 18 alkotójának közreműködésével születtek alkotások különböző művészeti ágakban. A közös munkafolyamatot augusztus 13-án egy minifesztivállal zárják zenészekkel, színészekkel és irodalmárokkal kiegészülve, hogy együtt ünnepeljenek. Az Artpiknik Ceredre az ország egész területéről várják a vendégeket.

A Ceredi Kortárs Nemzetközi Művésztelep egy nemzetközi orientációjú, jelenléten alapuló art színtér és műhely, ahol évenként más-más tematika szerint zajlik az alkotómunka. A több mint negyed évszázada működő alkotótér alapgondolata mindig ugyanaz: Cered. A település, annak hagyományai, használati tárgyai, és a falut körülvevő táj gazdag lehetőséget és ösztönzést kínál az alkotómunkára, amely a helyben lakó falusi emberek és különféle európai nagyvárosokból érkező képzőművészek közötti találkozásra, beszélgetésekre és egymás megismerésére épül.

prae.hu

Az idei évben a „groteszk, mint az életünkben jelenlévő esztétikai minőség” témakörében zajlott az alkotómunka, amelyről média-art, grafikus, szobrász, zeneszerző, festő, performancer és színész résztvevő is kifejtette gondolatait, alkotói válaszát saját formanyelve segítségével. 

Kiállítás, jazz koncert, irodalom és tárlatvezetés is a színes program része, a látogatók megismerkedhetnek a hagyományos palóc konyhával: falusi ínyencségek, látvány sütés, slow-food, mátraaljai borok – autentikus ízek és bőséges kóstoló várja az érdeklődőket.

Kép: Artcolony Cered

ARTPIKNIK CERED
Egynapos művészeti fesztivál 2022. augusztus. 13-án 14.00 órától a Ceredi Kortárs Nemzetközi Művésztelepen. A részvétel regisztrációhoz kötött, támogatói jegyvásárlásra a helyszínen lesz lehetőség. Részletes program és aktuális hírek az esemény Facebook oldalán.
Helyszín: Ceredi Kortárs Nemzetközi Művésztelep • 3123 Cered, Kossuth utca 28.

nyomtat

Szerzők

-- PRAE.HU --

A prae.hu művészeti portál 2006 óta jelenik meg, naponta friss művészeti hírekkel, tudósításokkal, és elemzésekkel, interjúkkal. Hat művészeti ág (irodalom, art&design, építészet, színház, zene, film) mellett gyerekrovata is van.


További írások a rovatból

art&design

Vetlényi Zsolt FOLYÓÍRÁS című kiállításának kritikai szemléje
art&design

Gondolatok Metzing Eszter The skin sees when the eyes touch című kiállításáról, Inda Galéria / Budapest
art&design

Kiállításkritika A kétely felfüggesztéséről

Más művészeti ágakról

Renaud-Delage: Gru 4
Platon Karataev: Napkötöző
Kritika a Das Rheingold és a Die Walküre előadásairól a Wagner-Napokon


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés