bezár
 

art&design

2022. 06. 23.
Kiállítások, előadások és táncperformansz a Képzőművészeti Egyetemen
Múzeumok éjszakája
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Kiállítások, előadások és táncperformansz a Képzőművészeti Egyetemen A diplomamunkákat bemutató kiállítások, szakmai előadások és táncperformansz mellett a nemrég felújított Lotz Károly- freskókat is meg lehet tekinteni a Magyar Képzőművészeti Egyetem (MKE) Múzeumok éjszakája programjában szombaton Budapesten, három helyszínen.

Az egyetem Andrássy úti főépületében a Best of Diploma című kiállítás az idén végzett hallgatók diplomamunkáiból mutat be válogatást a Barcsay-teremben és az aulában. Lotz Károly frissen restaurált freskóit Lázár Eszter művészettörténész, Képzőművészet-elmélet Tanszék oktatója mutatja be két alkalommal a nap folyamán, de az egyetem könyvtára és gyűjteménye is megnyílik a látogatók előtt. Szabó Attila az Európai Egyetemek projektről tart előadást, az Anatómia Tanszék gyűjteménye Kőnig Frigyes vezetésével lesz látogatható, este 9-kor pedig vezetett séta várja a főépületben a közönséget.

prae.hu

Az Epreskertben, az épületegyüttest és a parkot Simonyi-Lengyel Mira hallgató vezetésével lehet megtekinteni. A nap folyamán három alkalommal lesz látható egy 15 perces helyspecifikus táncperformansz a Kálvária belső terében, de Bánki Ákos Tiltott absztraktok című dokumentumfilmje is szerepel a programban. 

A Margit körúton található Profil Galéria az idén végzett hallgatók munkáiból mutat be válogatást és hallgatói vásárral is készülnek.

 

Kép forrása: https://www.facebook.com/kepzomuveszetiegyetem/

nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

art&design

Vetlényi Zsolt FOLYÓÍRÁS című kiállításának kritikai szemléje
A Present Eye Looking to the Past című kiállításról
Az Amikor Galéria debütálása a művészeti galériák soraiban
art&design

Kiállításkritika A kétely felfüggesztéséről

Más művészeti ágakról

színház

A MáSzínház KÖT-EL-ÉK – „Okos lány, túlteszi magát rajta!” előadásáról
Platon Karataev: Napkötöző
Kritika Nagy Gabriella Elviszlek Amerikába című regényéről


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés