bezár
 

film

2009. 08. 07.
Megegyezés született a Jackson-filmről
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Megegyezés született arról, hogy film készül a tervezett Michael Jackson-koncertsorozat próbáin rögzített felvételekből; a Columbia Pictures és a koncertszervező AEG Live közötti egyezséget bírósági döntés véglegesíti.

prae.hu

A Los Angeles-i fellebbviteli bíróság az augusztus 10-re kitűzött meghallgatáson hagyhatja jóvá a megegyezést, amelynek tárgyát a This Is It címmel tervezett koncertsorozat előtti próbákon rögzített felvételek képezik. Az AEG Live a Sony Pictures Entertainment kötelékébe tartozó Columbia mellett az elhunyt énekes végakaratának végrehajtóival is megegyezésre jutott.

A nyilvánosságra került bírósági dokumentumok szerint a Columbia 60 millió dollárt (11,2 milliárd forint) fizet a jogokért. A bevételekből Jackson hagyatéka 90 százalékot, az AEG Live pedig 10 százalékot kap.

A sajtó már júniusban arról számolt be, hogy küszöbön áll egy lehetséges megállapodás egy film készítéséről, amelyhez a tervezett londoni visszatérés előtti felvételeket használnák. A próbák során több mint száz órányi felvételt rögzítettek.

A filmről kötött megállapodás mellett megegyezés született a Jacksonhoz kötődő emléktárgyak forgalmazásáról is, ezeket a Universal Music Group alá tartozó Bravado International Group árusíthatja majd.

Az egyezségek révén milliókkal gyarapodhat az énekes hagyatéka - számolt be a végrendelet felügyelőit, John Branca ügyvédet és John McClain zenei producert képviselő jogász. Az énekes öröksége egy olyan alapba kerül, amelynek kedvezményezettjei gyermekei és édesanyja, illetve különböző jótékonysági szervezetek. A befolyó összeg révén megkezdődhet a híresség által hátrahagyott több száz millió dolláros adósság törlesztése is.

A pop királyaként emlegetett zenész albumai közben továbbra is a sláger- és eladási listák élén tanyáznak, az énekes legnagyobb sikereit tartalmazó válogatáslemez az év második legjobban fogyó korongja. A június 25-én váratlanul elhunyt Jackson Number Ones című lemezéből eddig 1 millió 370 ezer példány kelt el, ennél több csak Taylor Swift Fearless című albumából fogyott.

nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

Michael Sarnoski: Hang nélkül – Első nap
A Friss Hús Határhelyzetek című nemzetközi szekciójáról
Alex Garland: Polgárháború

Más művészeti ágakról

Renaud-Delage: Gru 4
Gimesi Dóra: Amikor mesélni kezdtek a fák
Havas Juli Papírbabák, avagy lehet-e két hazád? című kötetének bemutatójáról


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés