bezár
 

film

2022. 05. 25.
Macskájába szeretett bele Törőcsik Franciska
Abszurd romantikus komédiát forgat Szeleczki Rozália
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Törőcsik Franciska és Polgár Csaba főszereplésével készül Szeleczki Rozália első mozifilmje, a Cicaverzum című abszurd romantikus komédia - olvasható a Nemzeti Filmintézet (NFI) kedden az MTI-hez eljuttatott közleményében.

Mint írják, a Filmintézet támogatásával két hete Budapesten készülő Cicaverzum egy harminc éves lány, Fáni és egy fekete macska szokatlan románcáról szól. A kapcsolat idővel egyre különösebb fordulatokat vesz, mígnem Fáni a nárcisztikus macska miatt majdnem mindent elveszít, ami addig fontos volt neki. A film valódi tétje, hogy a főszereplő Fáni rájön-e, hogy elakadt a múltban, és emiatt menekül álomvilágba.

prae.hu

"A Cicaverzum egy olyan világban játszódik, ahol a furcsa a normális, ezáltal szerintem különös módon nagyon hasonlít a valóságra. Azért fontos nekem ez a film, mert ebben a mesei, abszurd világban a drámai élethelyzeteket is lehetséges humorral, könnyedséggel ábrázolni" - idézi a közlemény Szeleczki Rozália rendezőt. Hozzátette, hogy a Rozgonyiné című rövidfilmje óta tervezi, hogy újra Törőcsik Franciskával forgat, Fáni karakterét pedig a kezdetektől fogva vele képzelte el.

A tájékoztatás szerint a forgatókönyvet a rendező Kemény Zsófival közösen írta, operatőre M. Deák Kristóf, producere Iványi Petra (FOMO, Látom, amit látsz). A Macska Patkós Márton hangján szólal meg, gazdáját Polgár Csaba játssza. Mellékszerepekben többek között Udvaros Dorottya, Csobot Adél, Alföldi Róbert, Martin Márta, Tordai Teri, Blahó Gergő és Kiss Tibi zenész is látható lesz.

cica 3

A közlemény felidézi, hogy a Cicaverzum látványtervezője Pater Sparrow, a jelmezeket Szlávik Juli tervezte, vágója Érdi Zsófi. A zenei karrierre vágyó Macska rapdalát Schwarcz Ádám (Beton.hofi) készítette, a film zeneszerzője Czitrom Ádám.

A film fejlesztése a Nemzeti Filmintézet Inkubátor Programjában valósult meg, és az RTL Magyarország koprodukciójában készül. A filmet a Fórum Hungary forgalmazza és 2023-ban lesz látható a magyar mozikban - áll az összegzésben.

nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

A Friss Hús Határhelyzetek című nemzetközi szekciójáról
A 14. Frankofón Filmnapokról
Jeanne Herry: Az arcuk mindig előttem lesz
Denis Villeneuve: Dűne – Második rész

Más művészeti ágakról

Havas Juli Papírbabák, avagy lehet-e két hazád? című kötetének bemutatójáról
irodalom

Hajdu Levente volt a Kötetlenül sorozat vendége
Kertész Edina: A fotográfuslány – könyvbemutató


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés