bezár
 

építészet

2009. 08. 06.
Parkolóház és ifjúsági kulturális központ épül Salgótarjánban
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Parkolóházat és felszíni parkolókat, valamint egy komplex ifjúsági kulturális központot építenek Salgótarjánban a városközponti rehabilitáció keretében, 2,2 milliárd forintos beruházásban - tájékoztatta szerdán az MTI-t a város polgármestere.

prae.hu

 Székyné Sztrémi Melinda (Fidesz) elmondta: a fejlesztésekhez 1,2 milliárd forintos vissza nem térítendő támogatást nyert el Salgótarján az Észak-magyarországi Operatív Program (ÉMOP) keretéből. A pénzt 381 millió forintos saját forrással, valamint 619 millió forint külső tőke bevonásával egészítik ki.
    
A nógrádi megyeszékhely vezetője hozzátette, hogy a felmérések szerint 1630 parkolóhely hiányzik a belvárosból. A 261 új felszíni parkoló mellett a parkolóházban 160 helyet alakítanak ki. A parkolóházat a Parkhaus Magyarország Kft. bevonásával építik meg, a projekthez 619 millió forintot a kft. biztosít.
    
A komplex ifjúsági központot az Apolló Mozi épületében alakítják ki, helyet kap majd a létesítményben art mozi, zenekari próbaterem, pódiumszínpad, klubhelyiség, drámapedagógiai műhely, játszóház, és ide költözik majd a Salgótarjáni Ifjúsági Tanácsadó Iroda (SITI) is.
    
A fejlesztés része a Múzeum tér rendezése is.
    
A polgármester közölte: a regionális fejlesztési tanács döntése után várhatóan októberben kerül a kormány elé a program. A kormányzati döntés után kerülhet sor a támogatási szerződés aláírására, majd a közbeszerzésre és a beruházás megkezdésére.

nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


Más művészeti ágakról

Michael Sarnoski: Hang nélkül – Első nap
Platon Karataev: Napkötöző
Kritika a Das Rheingold és a Die Walküre előadásairól a Wagner-Napokon


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés