irodalom
Gyomra az evésre ment rá – szinte szállóigévé vált a mondás Karinthy Frigyesről, a Hadik Kávéház legendás alakjáról. Gábor, az idősebbik fiú és az unoka, Karinthy Márton is megírja és elmeséli róla, hogy „Mohón, kicsit falánkul evett - körözöttet, rokfortot, ilyesmit saját kezűleg készített el. Gusztussal, sokáig keverte az ízletes pépet. A kenyérből nem szelt karéjokat, hanem törte. A levest szerette csészéből inni. Az utolsó években az evés kettős mámort jelentett számára.”
Mohóság nélkül, de a Karinthy előtt tisztelgő irodalom mámorában nemcsak ehhez a hagyományhoz, hanem a mára szinte minimálissá vált vagy teljesen kikopott ételkritika műfajához is szeretnének kapcsolódni, azt feléleszteni, maivá tenni. Eszközeik a költői képek, a ritmus és a gondolat – kortárs írók és költők verseiben és novelláiban, humoreszkjeiben idézik meg Karinthy szellemét 21. századi köntösben.
Az alkotásokat a Fiatal Írók Szövetségének közösségi média felületein teszik közzé hétről hétre.