bezár
 

art&design

2009. 08. 05.
Felszállt a skanzenvonatra az ötvenezredik utas
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Alig négy hónappal a szentendrei skanzenvonat üzembe helyezése után kedd délelőtt jegyet váltott az ötvenezredik utas – értesült az MTI a szentendrei skanzen kommunikációs tanácsadójától. A szerencsés vendég harmadmagával érkezett Ausztriából.

prae.hu

Takách Zsuzsanna elmondta, hogy a szabadtéri múzeum bejárataként is funkcionáló pénztárnál augusztus 4-én állították ki az 50 ezres sorszámot viselő díszes vonatjegyet Nemes László részére. Az osztrák Köflachból érkezett férfi nagyon meglepődött hirtelen jött szerencséjén.
    
"Amikor valamilyen ajándékkal kecsegtetnek a tévéreklámok, mindig azt mondom, persze, várom a postaládámba. Most viszont valóban nyertem, én lettem az 50 ezredik utas. Nagyon nagy megtiszteltetés ért" - mondta a nyertes, aki egy skanzen-ajándékcsomagot, egy egész évre szóló múzeumi belépőt és a vonatot üzemeltető MÁV Nosztalgia Kft. ajándékaként kétszemélyes nosztalgiavonatozásra felhasználható tiszteletjegyet vehetett át Bereczki Ibolyától, a skanzen főigazgató-helyettesétől.
    
Az eredeti Ganz-Jendrassik-féle motorvonat korhű mását április 7-én állították szolgálatba, azóta jóformán csak éjszaka pihen. Több mint 4000 kilométert tett meg eddig, menetkönyvében 920 munkaóra szerepel - fűzte hozzá Takách Zsuzsanna. A skanzen tájegységein egyre többen szeretnének "romantikus" módon körbeutazni, így nemcsak hét végeken, hanem hét közben is nagy az érdeklődés. A kiemelt napokon két kocsit indítanak, ahogy ez a húsvéti hétvégén is történt, amikor 20.000 látogatót fogadott a múzeum, s közülük 4500-an váltottak jegyet a vonatra.

nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

art&design

Isabela Muñoz Omega című kiállítása a Mai Manó Házban
art&design

Megnyitószöveg KristofLab Still Life című kiállításához
Az Amikor Galéria debütálása a művészeti galériák soraiban
art&design

Nagyívű nemzetközi kiállítás nyílik a Deák17 Galériában

Más művészeti ágakról

Sírtunk Cannes-ban az Un Certain Regard izlandi nyitófilmjén
Kritika a Das Rheingold és a Die Walküre előadásairól a Wagner-Napokon


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés