bezár
 

art&design

2009. 08. 04.
Borkarnevál és zenés estek augusztusban a cívisvárosban
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
A magyar borvidékek csaknem teljes választékát felvonultató Borkarneválra, majd a helyi művészek zenés produkcióit bemutató Városházi Zenés Estekre várja a magyar gasztronómia, illetve a könnyed élő zene iránt érdeklődő közönséget augusztus 7. és 13. között Debrecen.

prae.hu

A Főnix Rendezvényszervező Kht. által hétfőn az MTI-hez eljuttatott közlemény szerint az augusztus 7-én kezdődő, háromnapos X. Debreceni Borkarneválon 11 hazai borvidék 18 borászata mutatkozik be a nagyerdei Békás-tónál. A bor mellett a hagyományos magyar konyha ínyencségei, kemencében sült kenyérlángos, grill specialitások és biotermékek is várják a vendégeket, valamint a hazai pálinkatermelők is kínálják majd portékáikat. A rendezvény ideje alatt esténként, a cigányzenétől a dzsesszig terjedő repertoárral, élőzene is szórakoztatja a látogatókat.
    
Ezt követően, augusztus 10-én indul és négy éjszakán át tart az ötödik alkalommal megrendezendő Városházi Zenés Estek programsorozata. A könnyed, de igényes zenés darabokat műsorára tűző, elsősorban debreceni művészek számára bemutatkozási lehetőséget nyújtó rendezvénysorozaton a komolyzenétől a könnyűzenéig szinte minden műfaj szerepet kap.
    
A programsorozatban Napforduló címmel elhangzanak például Römmer Ottó variációi Vivaldi Négy évszak című művéhez, Pergolesi Szerelmi bájital című vígoperájának egy változata, valamint az idei Haydn-évhez kapcsolódóan a Haydn Barytontrio Budapest koncertje is hallható lesz.

nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

art&design

Vetlényi Zsolt FOLYÓÍRÁS című kiállításának kritikai szemléje
A Budapesti Fotófesztivál Női fókusz című kiállításáról
Az Amikor Galéria debütálása a művészeti galériák soraiban

Más művészeti ágakról

Renaud-Delage: Gru 4
Gimesi Dóra: Amikor mesélni kezdtek a fák
Bemutatták Sárkány Tímea első, Boszorkányok nyara című verseskötetét
Kritika Nagy Gabriella Elviszlek Amerikába című regényéről


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés