bezár
 

színház

2022. 04. 17.
Shirley Valentine Balsai Mónival a Centrál Színházban
Április 28-án mutatják be
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Shirley Valentine Balsai Mónival a Centrál Színházban Április 28-án mutatják be a Shirley Valentine című előadást a Centrál Színházban; Willy Russel darabját Balsai Móni szereplésével láthatja a közönség.

A darabot a Centrál Színházban nagy sikerrel játszott Büszkeség és balítélet rendezője, Ujj Mészáros Károly fordította és állította színpadra. A darab története szerint a kiváló humorú Mrs. Bradshaw egy nap Görögországba szóló repülőjegyet kap, ami gyökerestül felforgatja az életét. Szembe kell néznie fiatalkori önmagával, a szabadszellemű, lázadó Shirley Valentine-nal, aki Mrs. Bradshawként mára olyan magányossá vált, hogy élete sorsfordító döntéseit kénytelen a konyhafallal megbeszélni.

Szkéné színház

A közleményben Ujj Mészáros Károlyt idézik, aki elmondta: monodrámát kerestek Balsai Móninak, ő vetette fel a Shirley Valentine-t. "Amikor elolvastam, kisírt szemekkel, nevetve jöttem ki a szobából és azt mondtam, hogy ez telitalálat. Mónival csendben próbáltunk egy ideig otthon, amíg a babánk aludt, és akkor már közösen sírtunk és nevettünk" - idézte fel, kiemelve, hogy az egyik legjobban, legfondorlatosabban megírt darabról van szó, amit valaha olvasott, ahol a humort és az érzelmet olyan csodálatos egyensúlyban adagolta az író, hogy azt tanítani kellene. "Itt nincs olyan feladott labda, ami később, könyörtelen következetességgel ne lenne bezsákolva" - nyilatkozta a rendező, aki az eredeti szöveg szórakoztató, angol humorát és a ma beszélt magyar nyelv frissességét egyaránt tükröző új fordítást készített.

Az előadást, amely a tatabányai Jászai Mari Színház közreműködésével, a Nemzeti Kulturális Alap támogatásával jött létre, április 28-án a Centrál Színház mutatja be Budapesten, ahol Fekete Anna díszletelemeinek felhasználásával, új köntösben, nagyobb szabású látványvilággal látható. Az előadáshoz a videóvetítést Varga Vince tervezi. A közleményben Balsai Mónit is idézik, aki kiemelte: nagyon szereti játszani Shirley Valentine-t, mert eszébe juttatja a saját kamaszkori vágyait, terveit, gondolatait a világról, és miközben szembesíti azzal, amit esetleg sikerült elérnie, ráébreszti arra is, hogy mi volt azokból igazán fontos, és arra is, hogy mi lehetne akár most is egy új terv része. "Azért is szeretem, mert nagyon sok pozitív energiát hordoz Shirley karaktere és az egész előadás. Azt mutatja meg, hogy az ember ki tud kerülni a mélypontjaiból hogyha bátor, és mer tenni magáért és az életéért" - mondta a színész.
 

A kép forrása: https://szinhaz.online/

nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

Kritika a Das Rheingold és a Die Walküre előadásairól a Wagner-Napokon
Haydn out, Muse in – múzsadilemmák
színház

Az ÖrkényKÖZ 1,5 ezrelék bemutatójáról
A Corvina Kiadó Plautus: Hét komédia című kötetéről

Más művészeti ágakról

art&design

Vetlényi Zsolt FOLYÓÍRÁS című kiállításának kritikai szemléje
irodalom

Hajdu Levente volt a Kötetlenül sorozat vendége
Kertész Edina: A fotográfuslány – könyvbemutató
Kritika Nagy Gabriella Elviszlek Amerikába című regényéről


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés