bezár
 

film

2009. 08. 03.
Az első helyen a Ki nevet a végén
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
23,4 millió dolláros (4,3 milliárd forint) első heti bevételével az Adam Sandler főszereplésével készült Ki nevet a végén (Funny People) című komédia lett az észak-amerikai jegyeladási toplista első helyezettje - derült ki a nézettségi adatokat elemző Exhibitor Relations cég előzetes adataiból.

prae.hu

Bár a halálos betegségben szenvedő komikus (Sandler) és a szárnyai alá vett humorista-palánta történetéről szóló Judd Apatow-film nyitóbevétele rendkívül alacsonynak számít egy első helyezett mozi esetében, a Universal Pictures illetékese, Nikki Rocco szerint a 75 millió dolláros költségvetésű film "éppen úgy nyitott, ahogy azt elképzelték".
    
A Ki nevet a végént az elmúlt két hétben a második helyen végző Harry Potter és a Félvér Herceg követte. A hatodik Potter-film 17,7 millió dolláros (3,3 milliárd dollár) bevételt hozott a harmadik héten.
    
Az egy hete még győztesként ünnepelt G-Force-Rágcsávók című animációs akció-vígjáték harcos tengerimalacainak 17 millió dolláros (3 milliárd forint) második heti bevétele csupán a harmadik hely megszerzéséhez volt elegendő. Egy helyet esett vissza a szerelmi életében szerencsétlen producert alakító Katherine Heigl főszereplésével futó A csúf igazság című romantikus komédia, mely 13 millió dollárral (2,4 milliárd forint) zárta második hetét.
    
Új indulóként tűnt fel a Földet megszállni készülő űrlényeket lebuktató gyerekcsapat története, az Ufók a padláson című családi kalandfilm, mely 7,8 millió dollárt (1,5 milliárd forint) hozott a konyhára. A ranglista hatodik helyén végzett a második hetét 7,3 millió dolláros (1,3 milliárd forint) bevétellel záró Árva című horror, melyben egy orosz árvát örökbefogadó pár lassan rájön, hogy adoptált lányuk nem is az, akinek valójában látszik.
    
A Jégkorszak: A Dinók hajnala című animációs film Queen Latifah és Dennis Leary hangján megszólaló őslényei a hetedik helyen 5,3 millió dolláros (984 millió forint) bevétellel zárták ötödik hetüket a mozikban. A túlságosan is jól sikerült Las Vegas-i legénybúcsú emlékei után kutató Másnaposok a nyolcadik helyen végeztek, ezzel újabb 5 millió dollárral (929 millió forint) növelve az elmúlt nyolc hét 255,8 millió dolláros (47 milliárd forint) összbevételeit.
    
Kilencedik lett az amerikai vízumért házasodni is hajlandó vérszívó főnökasszony (Sandra Bullock) és a munkájáért bármire képes asszisztensének romantikus komédiája, a Nászajánlat 4,8 millió dollárral (890 millió forint). A legjobb tíz listájának utolsó helyén végzett a Michael Bay rendezésében készült Transformers: A bukottak bosszúja, mely újabb 4,6 millió dollárral (853 millió forint) növelte az elmúlt hat hét folyamán 388,1 millió dollárosra (63 milliárd dollár) duzzadt bevételeit.

nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

Lichter Péter: Frankenstein eksztázisa – A found footage filmek és videóesszék formavilága
Luke Korem és Simon Verhoeven Milli Vanilli – Az évszázad botránya című filmjeiről
A Friss Hús Határhelyzetek című nemzetközi szekciójáról

Más művészeti ágakról

színház

Egy tökéletes nap Szenteczki Zita rendezésében a Hatszín Teátrumban
színház

A MáSzínház KÖT-EL-ÉK – „Okos lány, túlteszi magát rajta!” előadásáról
Gimesi Dóra: Amikor mesélni kezdtek a fák
irodalom

Hajdu Levente volt a Kötetlenül sorozat vendége


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés