bezár
 

irodalom

2022. 04. 15.
Áprilisban folytatódik a Nemes Nagy Ágnes 100
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Áprilisban folytatódik a Nemes Nagy Ágnes 100 Áprilisban folytatódik Viszonylagos öröklét - Nemes Nagy Ágnes 100 című centenáriumi irodalmi beszélgető-sorozat, amelynek negyedik állomásán, április 20-án a film kerül a középpontba Budapesten, a MOMkult Kupolatermében.

Juhász Anna irodalmár vendége lesz Harmath Artemisz irodalomtörténész, Deák Kristóf, az Oscar-díjas Mindenki című film Balázs Béla-díjas rendezője, Ács Enikő énekes-dalszerző és Szamosi Zsófia színész. Az eseményre meglepetés produkcióval is készülnek - közölték a szervezők.

prae.hu

Az esten szó lesz egyebek mellett arról, hogy miképp találkozik Nemes Nagy Ágnes lírai életműve a film területével, miben lehet egy vers forrás egy film létrejöttéhez, de téma lesz az is, hogy a költőnő életművében hol jelenik meg a gyermekirodalom. Deák Kristóf Mindenki című Oscar-díjas rövidfilmje zeneszerzője Balázs Ádám volt, aki édesapja, Balázs Árpád Bodzavirág című kórusművét használta fel a film zenéjéhez. Bodzavirágot Nemes Nagy Ágnes Balázs Árpáddal együtt írta egy közös balatoni nyaraláson. A film az összefogás erejéről és a versenyszellem káros mellékhatásairól mesél el egy felemelő történetet.

A kép forrása: Fortepan 

nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

Kemény Lili Nem című kötetéről a miskolci bemutatón Moklovsky Rékával beszélgetett
irodalom

Hegymegi Flóra és Horváth Florencia beszélgetése a Kötetlenül sorozat keretében
Mi köze mindehhez Nádas Péternek?

Más művészeti ágakról

Gimesi Dóra: Amikor mesélni kezdtek a fák
színház

Interjú Pálffy Tibor színésszel külső-belső tényezőkről, színházi igazságról, és szerepről
Bartók György szerzői estje a Fugában
art&design

Vetlényi Zsolt FOLYÓÍRÁS című kiállításának kritikai szemléje


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés