bezár
 

art&design

2022. 04. 14.
Már lehet pályázni a Magyar Formatervezési Díjra
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Már lehet pályázni a Magyar Formatervezési Díjra Már lehet pályázni a 43. alkalommal meghirdetett Magyar Formatervezési Díjra, amelyre termék, vizuális kommunikáció, terv és diák kategóriákban lehet jelentkezni május 1-jéig három évnél nem régebbi pályaművekkel.

A Szellemi Tulajdon Nemzeti Hivatala (SZTNH) szerdai tájékoztatása szerint a Magyar Formatervezési Díjra tervezők, gyártók, kereskedők, forgalmazók és megrendelők egyaránt pályázhatnak. A szervezők a pályázatokat elektronikus úton várják a mfd@hipo.gov.hu e-mail címen. A díjazott és különdíjas alkotók oklevélben és akár bruttó 600 ezer forint pénzjutalomban részesülhetnek, a díjátadó az idén ősszel megrendezendő kiállítás megnyitóján lesz.

prae.hu

Az elismert szakemberekből álló zsűri a beérkező alkotásokat két fordulóban, kategóriánként értékeli formai minőség, újszerűség, versenyképesség, felhasználóbarát kialakítás vagy a fenntarthatósági szemlélet érvényesülésének szempontja alapján. Ebben az évben a zsűri elnöke Kassai Ferenc grafikusművész lesz; tagjai Koós Pál formatervező; Árkossy Tamás faipari mérnök, egyetemi docens; Dániel Tünde formatervező; György Árpád Hunor formatervező; Hefkó Mihály DLA belsőépítész; Kecskés Orsolya ötvösművész, ékszertervező; Lógó Emma ergonómus; Szabó Ádám Csaba keramikusművész; Tomcsányi Dóri divattervező és Vargha Balázs grafikusművész.

A Magyar Formatervezési Díj a kimagasló színvonalú formatervezői teljesítmény elismerését, a hazai formatervezés alkalmazásának ösztönzését és a magyarországi termékek nemzetközi versenyképességét hivatott elősegíteni. Az SZTNH a pályázatot az Innovációs és Technológiai Minisztériummal (ITM) és a Magyar Formatervezési Tanáccsal közösen hirdette meg.

A kép forrása: https://palyazatok.org/

nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

art&design

Mátrai Erik AIR című kiállításáról
art&design

Megnyitószöveg KristofLab Still Life című kiállításához
Lugosi LUGO László utánkövetése – elhangzott az emléktábla avatásán
art&design

Kiállításkritika A kétely felfüggesztéséről

Más művészeti ágakról

[ESCAPE] – A Donkihóte-projekt az Örkény István Színház és a Városmajori Szabadtéri Színpad közös produkciójában
Gimesi Dóra: Amikor mesélni kezdtek a fák
Kritika a Das Rheingold és a Die Walküre előadásairól a Wagner-Napokon


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés