bezár
 

art&design

2022. 04. 12.
Soós Nóra és a NagyMolnár legújabb alkotásaiból nyílt kiállítás a Virág Judit Galériába
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Soós Nóra és a NagyMolnár legújabb alkotásaiból nyílt kiállítás a Virág Judit Galériába Április 8-án nyitotta meg kapuit Soós Nóra Fennkölt idő című tárlata, és vele párhuzamosan mutatkozott be a futurisztikus, külföldön díjakat nyert NagyMolnár művészcsoport is, A fény geometriája II. című kiállításuk egyedülálló vizuális élményt nyújt. A tárlat egy hónapon át teljesen ingyenesen megtekinthető az idén 25 éves galériában.

Soós Nóra generációja egyik legkiemelkedőbb művésze, harsány, színes, modern képei látványosak, szórakoztatóak, ugyanakkor sok esetben világunk dilemmáira, társadalmi változásaira hívják fel a figyelmet. Soós Nóra művészete bár időtlen, képei talán soha nem voltak aktuálisabbak. A Virág Judit Galériában bemutatott Fennkölt idő című kiállítása az elmúlt két év alkotói periódusából nyújt izgalmas válogatást.

prae.hu

Soós Nóra kiállításával párhuzamosan egy teljesen más műfaj alkotói is bemutatkoznak a galériában. A NagyMolnár duó, vagyis Nagy Krisztián és Molnár Csaba 2020-ban kezdte meg a közös munkát, első objektjüket fél évig tökéletesítették. Ezt követően tulajdonképpen berobbantak a hazai és a nemzetközi művészeti szcénába. A magyarországi sikerek után a páros meghívást kapott az Egyesült Államokba és Ausztráliába, valamint számos nemzetközi elismerésben részesültek. A fényjátékokra épülő objektek és kompozíciók a tudományos fantasztikus filmek világát idézik. A művészek az utóbbi években született, legfrissebb munkáikat mutatják be a Virág Judit Galéria kiállítóterében.

Kép: Soós Nóra – Memory, 2021.

Fennkölt idő és A fény geometriája II. című kiállítások
A párhuzamosan futó kiállítások 2022. április 8. és május 6. között tekinthető meg nyitvatartási időben a Virág Judit Galériában, hétfőtől péntekig 10 és18 óra között, szombaton 10 és13 óra között.
Helyszín: Virág Judit Galéria • 1055 Budapest, Falk Miksa utca 30.

nyomtat

Szerzők

-- PRAE.HU --

A prae.hu művészeti portál 2006 óta jelenik meg, naponta friss művészeti hírekkel, tudósításokkal, és elemzésekkel, interjúkkal. Hat művészeti ág (irodalom, art&design, építészet, színház, zene, film) mellett gyerekrovata is van.


További írások a rovatból

A Present Eye Looking to the Past című kiállításról
A Budapesti Fotófesztivál Női fókusz című kiállításáról
art&design

Keresztes Zoltán privát ikonjai mellé

Más művészeti ágakról

Sírtunk Cannes-ban az Un Certain Regard izlandi nyitófilmjén
Kritika a Das Rheingold és a Die Walküre előadásairól a Wagner-Napokon
irodalom

Hajdu Levente volt a Kötetlenül sorozat vendége
Kertész Edina: A fotográfuslány – könyvbemutató


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés