bezár
 

irodalom

2022. 04. 09.
Versfelolvasás és irodalmi beszélgetések Szatmárnémetiben
A költészet napján
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Versfelolvasás és irodalmi beszélgetések Szatmárnémetiben A járvány miatt két év kihagyás után a Szatmárnémeti Északi Színház Harag György Társulata az Erdélyi Magyar Írók Ligájával együttműködve idén ismét megszervezi  költészet napi hagyományos rendezvényét, amelyen a szavalatokat, versfelolvasásokat és irodalmi beszélgetéseket képzőművészeti programok is kísérik - közölte pénteken az erdélyi teátrum.

A vasárnap koradélután kezdődő, éjszakába nyúló rendezvény ideje alatt fiatal szatmári képzőművészek - Nagy Gabriella, Bántó Fanni, Simionas Varga Anna, Balog Tamás és Erdei Máté - a helyszínen készítenek el egy-egy alkotást Nemes Nagy Ágnes Szomj című verse alapján. A műveket elárverezik, a befolyt összegből az ukrán menekülteket támogatják.

prae.hu

Megnyílik a Nagy városokról beszélt a messzi vándor című József Attila-vers ihlette fotókiállítás. Az ezen látható munkákat tavaly a költészet napi online rendezvényen mutatták be. A kiállító művészek között van Babos Katinka, Oana Tarta, Köves Fanni, Vajda Béci és Sasu Valér.

A versblokkok között - amikor bárki mikrofonhoz léphet és szavalhatja vagy felolvashatja kedvenc versét - a Szamos Diákirodalmi Kör műsora is figyelemmel követhető. Az Erdélyi Magyar Írók Ligájából fiatal költők - Sánta Miriám, Varga László Edgár és Gál Hunor - is bemutatkoznak és megosztják gondolataikat, verseiket a közönséggel. Ezt követően Fehér Imola és Heinrich Andrea interaktív zenés játékra hívja a résztvevőket. Online jelentkezik be Závada Péter magyar költő, drámaíró, zenész, aki saját verseivel ismerteti meg az érdeklődőket.

A Nest csapata slam poetry esttel várja a közönséget, de a programban helyet kap a zene is: Versek között címmel Bertóti Johanna ad zenés műsort, a rendezvényt pedig a Nagy Babos Rebeka duó dzsesszkoncertje zárja.

Lesz gasztronómiai program is: magyar költők kedvenc ételeit és versek ihlette fogásokat lehet majd megkóstolni a különböző programpontok között.

A négyzetes kép forrása: https://www.harag.eu/hu/hirek-irasok/hirek.html?cikk_id=17497

nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

Kritika Nagy Gabriella Elviszlek Amerikába című regényéről
Bemutatták Nyerges Gábor Ádám Vasgyúrók című kötetét
Mi köze mindehhez Nádas Péternek?
Kovács Dominik és Kovács Viktor Lesz majd minden című regényéről

Más művészeti ágakról

színház

A MáSzínház KÖT-EL-ÉK – „Okos lány, túlteszi magát rajta!” előadásáról
Renaud-Delage: Gru 4
Kritika a Das Rheingold és a Die Walküre előadásairól a Wagner-Napokon
art&design

Vetlényi Zsolt FOLYÓÍRÁS című kiállításának kritikai szemléje


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés