bezár
 

színház

2022. 04. 01.
Bartók Tavasz - Új előadással jelentkezik a Recirquel
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Bartók Tavasz - Új előadással jelentkezik a Recirquel A földi lét valóságából igyekszik kiszakítani a nézőt a Recirquel legújabb produkciója, az IMA című előadás, amely április 1-jén a Müpa-sátorban debütál a Bartók Tavasz Nemzetközi Művészeti Hetek keretében.

Az IMA közönsége az immerzív színházi élménynek köszönhetően különleges érzéki és tudati állapotba kerülhet, és a millió fényponttal, valamint hanggal megformált, az univerzumot idéző térben az artistaművészekkel együtt szárnyalva indulhat spirituális utazásra - olvasható a társulat csütörtöki közleményében.
Mint kiemelték, az IMA a Non Solus, a My Land és a Solus Amor című előadásokat követően szintén a Recirquel által képviselt egyedi előadóművészeti műfaj, a cirque danse nyelvén szólal meg. A Vági Bence rendezte, kortárs táncot és a cirkuszművészetet ötvöző alkotás ugyanakkor új utat törve, különleges immerzív színházi élményt kínál, amelyben a nézők maguk is az előadás részeivé válnak.
Az előadás minden elemével arra törekszik, hogy kiszakítsa a nézőket a hétköznapok valóságából, amiben egy különleges, a szakrális helyek atmoszféráját idéző installáció segíti őket.
"A látogatók véget nem érő, több millió fénypont által megvilágított sötét térben mélyülhetnek el az IMA-ban, miközben elveszítik térérzékelésüket, a fent-lent vagy a jobbra-balra határait, és úgy érezhetik, mintha kirepülnének az univerzumba. A fénnyel és hanggal különlegessé formált tér egybeolvad az előadóművészek mozgásával, felemel, ugyanakkor a lélek mélyére visz, akár egy fohász" - áll a produkció ajánlójában.
Az IMA egyszemélyes darab, melyet a társulat négy klasszis artistaművésze - Horváth Zita, Illés Renátó, Zsíros Gábor és Charles-Éric Bouchard - egymást váltva ad elő. A rendkívül személyes alkotási folyamat segített abban, hogy az előadóművészek teljes lényükkel legyenek jelen és adják tovább azt, amit az IMA jelent - hangsúlyozza a közlemény.
Az április 15-ig látható produkcióban nagy hangsúlyt kap az összművészeti alkotói munka: a látvány- és fénytervezés, a zene és a hangzás együttesen hozza létre az installáció terének tágas, lebegő élményét. A Szirtes Edina Mókus zeneszerző és Terjék Gábor sound designer által fémjelzett zene nélkülözhetetlen része az előadásnak, csakúgy mint a produkcióban különleges szerepet kapó fények, melyekért Lenzsér Attila lighting designer felelt. Az IMA-installáció Vági Bence és Vladár Tamás alkotása, az előtér látványa pedig Iványi Árpád közreműködésével jött létre - közölte a Recirquel.

Szkéné színház

A négyzetes kép forrása: Recirquel facebook oldala

nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

Kritika a Das Rheingold és a Die Walküre előadásairól a Wagner-Napokon
Hodászi Ádám: Kikönnyítve című drámája az Apertúra Bázison
színház

Forgách András A játékos és a többiek című drámakötetének bemutatója
színház

Kabóca Bábszínház: Dödölle

Más művészeti ágakról

Renaud-Delage: Gru 4
art&design

Vetlényi Zsolt FOLYÓÍRÁS című kiállításának kritikai szemléje
Bemutatták Nyerges Gábor Ádám Vasgyúrók című kötetét


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés