bezár
 

film

2009. 08. 01.
Matt Damon dokumentumfilmet és Bourne 4-et forgat
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Történelmi dokumentumfilmen dolgozik Matt Damon hollywowdi filmsztár, akinek egyik legnagyobb sikere, a Bourne-sorozat is hamarosan új epizóddal bővülhet.

prae.hu

Damon egy kábeltelevíziós találkozón beszélt a History csatorna The People Speak című filmjéről, amelynek megvalósításában executive producerként is részt vesz - számolt be róla a The Hollywood Reporter online tudósítása.
    
"Ez egy optimista film, mert azt mutatja be, hogyan változtatták meg a hétköznapi emberek a történelem menetét, és végső soron fel kell merüljön a kérdés mindenkiben, hogy vajon ő mit tud tenni" - idézte a thr.com portál cikke Damont, aki többek között Amerika függetlenségének kikiáltását citálja a produkcióban.
    
A film Howard Zinn népszerű történelmi munkái - az A People's History of the United States és az Anthony Arnove-val közösen jegyzett Voices of A People's History - nyomán készül, amelyek a hagyományos történelemkönyvekből kimaradt momentumokat idéznek, amikor az amerikaiak szembeszálltak az igazságtalansággal vagy a háborúval - szerepel a produkció honlapján (www.thepeoplespesk.com).  
    
A Bourne-trilógia várható bővítéséről is a hollywoodi mozis szaklap adott hírt a héten a Universal filmstúdió tervezett munkáit számba véve. A lap szerint az Apádra ütök harmadik részével együtt az amnéziás ügynök negyedik akciójához fűz a legvérmesebb reményeket a stúdió, ám mindkét produkció sztárigényes és költséges vállalkozás, ezért nem tudni pontosan, mikor vágnak bele.

nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

Lichter Péter: Frankenstein eksztázisa – A found footage filmek és videóesszék formavilága
Dev Patel: A Majomember
Alex Garland: Polgárháború
A 14. Frankofón Filmnapokról

Más művészeti ágakról

színház

A MáSzínház KÖT-EL-ÉK – „Okos lány, túlteszi magát rajta!” előadásáról
[ESCAPE] – A Donkihóte-projekt az Örkény István Színház és a Városmajori Szabadtéri Színpad közös produkciójában
Kritika Nagy Gabriella Elviszlek Amerikába című regényéről


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés