bezár
 

art&design

2022. 03. 31.
A fotóművészet nemcsak a pillanat művészete, hanem a gondolkodásé is
Mester és tanítványai – Eifert János mesterkurzusának kiállítása a Vízivárosi Galériában
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
A fotóművészet nemcsak a pillanat művészete, hanem a gondolkodásé is Eifert János fotográfus Mester és tanítványai kiállítássorozata újabb állomáshoz érkezett, ezúttal a Vízivárosi Galériában tekinthetünk meg egy válogatást az alkotói közösség legjobb fotóiból. A tárlaton a szabadon választott témák mellett a tánc, a mozgás, a ritmus ábrázolása kiemelt szerepet kap, mivel a galéria kapcsolódik a Berczik Sára Budai Táncklub rendezvényéhez, a Tánc Világnapjához. A kiállítás a Budapest FotóFesztivál 2022 hivatalos programjának része.

„Mesterkurzusaimon nem a száraz, a szabályokra épülő tudnivalókat sulykolom. Mondhatjuk, hogy a szabályokat – amelyek persze felrúghatók – meg kell ismerni. Ám a hallgatók kreatív együttműködésével, a fényképezés örömét ízlelgetve, szinte észrevétlenül fejlesztjük képességeinket. Az alapokat jelentő technika, a fontos esztétika, a kihagyhatatlan képelemzés, a nélkülözhetetlen fotótörténet, valamint az elengedhetetlen praktikus tanácsok segítenek bennünket, hogy a látvány mögött a lényeget felfedezzük, és hogy mások számára is élményt jelentő képeket készíthessünk. A fotóművészet nemcsak a pillanat művészete, hanem a gondolkodásé is.” – vallja Eifert János.

prae.hu

Kiállítanak:

Aczél Péter, Baán Katalin, Bajkó Csaba, Bakki Zsolt, Bárdos Tamás, Bertók Béla, Burkus Alexandra, Cs. Papp Mária, Csorba Károly, Csörögi Dóra, Dajka Margot Judit, Darab Dénes, Dudás Ági, Dudás Nándor Emil, Ecsedi Ircsi, Eifert János, Fekete Attila Fattila, Gajdos Gábor, Garami Ágnes, Gimesi András Gime, Gyöngyösi János, Kostyál Zsigmond, Kovács Gábor, Kőhalmi Kálmán, Kőrösi Sándor, Kristó Annamária, Lehoczki Gyöngyi, Medgyesy Gábor, Olasz Ágnes, Paiss László, Papp Csaba, Papp Zoltán, Peti Péter, Piller Sándor, Pinke Éva, Rajkai György, Ritter Antal, Roszkos János, Sági Ági, Seiner Krisztián, Sopronfalvi Ildikó, Tóth Brigitta, Tarr Annamária, Tóth-Piusz István, Vas Péter, Zih Kata

A négyzetes képen Kristó Annamária Szédület című munkájának részlete látható.
Fotó: Vízivárosi Galéria

Mester és tanítványai – Eifert János mesterkurzusának kiállítása
A kiállítás április 5. és április 27. között látogatható a Vízivárosi Galériában, maga a megnyitó április 5-én kedden 18:00 órától lesz. További információk az eseményről itt találhatók. 
Helyszín: Vízivárosi Galéria • 1027 Budapest, Kapás utca 55.

nyomtat

Szerzők

-- PRAE.HU --

A prae.hu művészeti portál 2006 óta jelenik meg, naponta friss művészeti hírekkel, tudósításokkal, és elemzésekkel, interjúkkal. Hat művészeti ág (irodalom, art&design, építészet, színház, zene, film) mellett gyerekrovata is van.


További írások a rovatból

A Budapesti Fotófesztivál Női fókusz című kiállításáról
A teremtett „képzelet” határtalansága
art&design

Enyedi Zsolt a Szófiai Liszt Intézet rezidenciaprogramján rendezett kiállításáról
Az Amikor Galéria debütálása a művészeti galériák soraiban

Más művészeti ágakról

színház

Interjú Pálffy Tibor színésszel külső-belső tényezőkről, színházi igazságról, és szerepről
Bartók György szerzői estje a Fugában
irodalom

Hajdu Levente volt a Kötetlenül sorozat vendége
Kritika Nagy Gabriella Elviszlek Amerikába című regényéről


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés