bezár
 

art&design

2022. 03. 31.
Jótékonysági aukcióban működik közre a Pintér Aukciósház
Kék Sárga Aukció az ukrajnai háború menekültjeiért
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Jótékonysági aukcióban működik közre a Pintér Aukciósház A művészeti szcéna szereplőit is cselekvésre késztetik az Ukrajnából napról-napra, percről-percre érkező lesújtó hírek, felvételek. Az Optinvest Zrt. ingatlanfejlesztő cég eltökélt abban, hogy segítséget nyújtson minden Magyarországra érkező menekültnek, akik az Ukrajnában dúló háború miatt az otthonuk elhagyására kényszerülnek. Ezért az Optinvest Zrt. és a Publicis Groupe Hungary a Pintér Aukciósház szakmai közreműködésével jótékonysági aukciót szervez, melyre 2022. április 6-án szerda este 19 órakor a nemrégiben megújult Irányi Palota báltermében kerül sor. Az aukció teljes bevételét az UNICEF és a Budapest Bike Maffia részére ajánlják fel.

Az aukcióra saját gyűjteményéből az Optinvest Zrt. cégvezető tulajdonosa és Pintér Péter, a Pintér Aukciósház vezetője is ajánl fel kvalitásos műveket, de az árverési anyag javarészt a galériával kapcsolatban álló és különböző műfajokban alkotó képzőművészek közreműködésével, összesen több mint száz alkotásból áll össze. A műveket az aukciósház felkérésére maguk a művészek – köztük Baksai József, Fehér László, Kondor Attila, Regős István, Verebics Ágnes és Wolsky András – ajánlották fel. A tételeket egybegyűjtő online katalógus elérhető a Pintér Aukciósház honlapján, míg az aukciós kiállítás március 30-tól látogatható az Irányi Palotában.

prae.hu

Az aukció szervezői szeretettel várnak minden érdeklődőt az eseményen, és bíznak abban, hogy minél több Magyarországra érkező, nehéz helyzetben lévő embertársunknak tudnak segíteni a jótékonysági árverés révén.

 

A négyzetes képen Wolsky András Random Angles című alkotásának részlete látható.
Fotó: Pintér Aukciósház

nyomtat

Szerzők

-- PRAE.HU --

A prae.hu művészeti portál 2006 óta jelenik meg, naponta friss művészeti hírekkel, tudósításokkal, és elemzésekkel, interjúkkal. Hat művészeti ág (irodalom, art&design, építészet, színház, zene, film) mellett gyerekrovata is van.


További írások a rovatból

A Present Eye Looking to the Past című kiállításról
Az acb Galéria Redők című tárlatáról
art&design

Megnyitószöveg KristofLab Still Life című kiállításához
art&design

Kiállításkritika A kétely felfüggesztéséről

Más művészeti ágakról

Havas Juli Papírbabák, avagy lehet-e két hazád? című kötetének bemutatójáról
Bemutatták Sárkány Tímea első, Boszorkányok nyara című verseskötetét


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés