bezár
 

színház

2022. 03. 23.
Sütő András Balkáni gerle című darabja a színház világnapján
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Sütő András Balkáni gerle című darabja a színház világnapján Sütő András Balkáni gerle című darabját mutatja be a Déryné Társulat március 27-én, a színházi világnapon Budapesten, a Déryné Központban. Az előadást Berettyán Nándor rendezésében láthatja a közönség.

Sütő András darabja igaz szerelemről, generációk közt feszülő családi titkokról és régimódi falusi hagyományokról szól, de legfőképpen arról, hogy mennyire nem érdemes mások elvárásai szerint élni az életünket. A családtörténet szépen ábrázolja, hogy mennyi áldozatot tud hozni a szülő a gyerekéért, hogy mennyire képes háttérbe szorítani magát és a saját értékrendszerét – olvasható a darab ismertetőjében.

Szkéné színház

Vizualitásban, a díszletben és a jelmezekben is maga a szocializmus köszön vissza, amely egy nagyon kézzelfogható és nagyon érzékeny korszak volt, de a fiatalabbak számára már kevésbé ismert. Berettyán Nándor elmondta, a történet az 1980-as évek vége felé játszódik Romániában, a Partium környékén. A rendező azt reméli, hogy az előadásnak köszönhetően az ő korosztálya is megértheti a saját szüleit azáltal, hogy megismeri azt a világot, amelyben felnőttek.

A budapesti bemutatót követően a társulat a Vándorszínház alprogram keretében fogja utaztatni a produkciót, márciusban Derecskére és Létavértesre, majd áprilisban Siklósra és Alsópáhokra is ellátogatnak vele. A produkcióban Ivaskovics Viktor, Losonczi Kata, Vas Judit Gigi, Gulyás Gabriella, Széplaky Géza, Tarpai Viktória, Janka Barnabás, Havasi Péter, Turi Bálint, Dányi Krisztián, Horváth Márk, Habodász István, Szemerédi Bernadett és Kárpáti Barnabás lép színpadra.

Négyzetes kép a leadben: Déryné Program Facebook-oldala

nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

avagy A spacio-temporalitás liminalitásának reprezentációja David Greig Prudenciájának Kovács D. Dániel által teremtett színpadi víziójában...
Hodászi Ádám: Kikönnyítve című drámája az Apertúra Bázison
Karácsonyozzatok velünk, vagy ússzatok haza az Örkény Stúdióban

Más művészeti ágakról

Platon Karataev: Napkötöző
Sírtunk Cannes-ban az Un Certain Regard izlandi nyitófilmjén
art&design

Vetlényi Zsolt FOLYÓÍRÁS című kiállításának kritikai szemléje
Bemutatták Sárkány Tímea első, Boszorkányok nyara című verseskötetét


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés