bezár
 

zene

2022. 03. 13.
A Zeneakadémia növendékei a Liszt Ferenc Kamarazenekarral
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
A Zeneakadémia növendékei a Liszt Ferenc Kamarazenekarral 2022. március 20-án 19:30-as kezdettel ad hangversenyt Puccini, Chopin és Scsedrin műveiből válogatva a Liszt Ferenc Kamarazenekar a Zeneművészeti Egyetem hallgatóival kiegészülve – olvasható a Zeneakadémia honlapján.

2021 szeptemberében a Liszt Ferenc Kamarazenekar és a Zeneakadémia új együttműködést indított el, melynek részeként az együttes Várdai István szakmai vezetésével kurzusokon adja át az egyetem tanulóinak a tökéletes zenekari játékhoz szükséges tudást. A projekt egyik csúcspontja a mostani hangverseny, melyen a legtehetségesebb diákok kapnak lehetőséget, hogy együtt játsszanak a világhírű zenekarral. A koncerten Takács-Nagy Gábor karmester értő tapasztalattal vezeti a zenekart és a közönséget az érzékeny szentimentalizmus felől a harsogóbb romantika, a szívszaggató érzelmi hullámok, majd a szerelmi féltékenység pusztító végkifejlete felé. Fejérvári Zoltán zongoraművészi egyénisége tökéletes Chopin-tolmácsolást ígér a 2. (f-moll) zongoraversenyen keresztül, Puccinitől a Krizantémok kamarazenekari előadásban pedig szinte vonóshangszereken játszott operává válik. A koncert második felében a világ egyik legsikeresebb átirata, a Carmen vonós és ütős hangzásvilágra megálmodott változata hangzik el.

prae.hu

A Liszt Ferenc Kamarazenekar és a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem hallgatóinak közös produkciója a Zeneakadémia Nagytermében (1061 Budapest, Liszt Ferenc tér 8.) kerül megrendezésre 2022. március 20-án 19:30–22:00 között. Zongorán közreműködik Fejérvári Zoltán, vezényel Takács-Nagy Gábor.

Négyzetes kép a leadben: Liszt Ferenc Kamarazenekar Facebook-oldala

nyomtat

Szerzők

-- PRAE.HU --

A prae.hu művészeti portál 2006 óta jelenik meg, naponta friss művészeti hírekkel, tudósításokkal, és elemzésekkel, interjúkkal. Hat művészeti ág (irodalom, art&design, építészet, színház, zene, film) mellett gyerekrovata is van.


További írások a rovatból

Bartók György szerzői estje a Fugában
Világsztárok a Budapest Jazz Clubban: Oz Noy Trio
Interjú Wéber Kristóffal a klasszikus művészetekről és a Keringőről
Élménybeszámoló a Decolonize Your Mind Society koncertjéről

Más művészeti ágakról

színház

A MáSzínház KÖT-EL-ÉK – „Okos lány, túlteszi magát rajta!” előadásáról
[ESCAPE] – A Donkihóte-projekt az Örkény István Színház és a Városmajori Szabadtéri Színpad közös produkciójában
Havas Juli Papírbabák, avagy lehet-e két hazád? című kötetének bemutatójáról
irodalom

Hajdu Levente volt a Kötetlenül sorozat vendége


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés