bezár
 

zene

2009. 07. 30.
1. Óbudai Blues Nyár a Kobuci Kertben
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
A Kobuci Kert és a Blues Patika Alapítvány összefogásával, Oláh Andor szervezésében indul el egy nyári Blues sorozat a Zichy Kastély belső udvarában található Kobuci Kertben. A koncertsorozat tematikusan mutatja be hazai blues előadók tolmácsolásában a tradicionális és a hőskorszakban született szerzeményeket, megemlékezve a műfaj meghatározó alakjairól. A múltidézés mellett azonban a rendezvénysorozat lehetőséget ad a kortárs zenék számára is.

prae.hu

A Kobuci Kert első ízben 2005 nyarán, a Kapolcsi Művészetek Völgye Fesztivál keretein belül nyitotta meg kapuit. Színvonalas népzenei programja mellett különleges étel és ital kínálatával (házi szörpök - koktélok, Kobuci) nyerte el a közönség tetszését.

A Kobuci Kert története 2009. június 19-étől Budapesten, Óbudán, a Fő tér 1. szám alatt található Zichy kastély belső udvarán folytatódik október közepéig, s a Kapolcson megszokott fesztiválhangulatot a népzenei vonal megőrzése mellett egyéb világzenei, jazz, blues programokkal garantálják.

A Kobuci Kert névadója pedig nem más, mint a kolbászos buci: pirított buci tészta, amelyen fokhagymás fűszeres tejföllel ágyaznak meg a pirított házi kolbásznak, majd mindezt paradicsomkarikákkal és uborkakockákkal szórják meg.

Programok:

Július 28. – Jimi Hendrix Memorial
Augusztus 4.- Stoned
Augusztus 11. - Boll Weevil Folk Blues Band
Boogie & The Someday Baby

Augusztus 16. Sztár vasárnap – Karen Carroll with The Mississippi Grave Diggers (US, SK, HU)

A belépés díjtalan, koncertkezdés: 21.00

Karen Carroll with The Mississippi Grave Diggers további, augusztusi koncertjei:

Augusztus 14. 20.30 – Szlovákia, Párkány, Fő tér (a belépés díjtalan)
Augusztus 15. 21.20 - Sziget Fesztivál, Blues Szinpad
Augusztus 16. 21.00 – Kobuci Kert (belépés díjtalan)

Bővebb információ: www.jamboree.co.hu

Karen Carroll with the Mississippi Grave Diggers

Karen Carroll és a Mississippi Grave Diggers neve számos közös fellépés és sikeres turné után mára már összeforrt, és fogalommá vált a hazai blues életben! Szuggesztív előadásmód, felhőtlen jókedv és fergeteges muzsikálás jellemzi a zenekar teltházas koncertjeit. Az erőteljes megszólalás magával ragadja a figyelmet, a cizellált karakterjátékok pedig különleges élményben részesítik a blues legigényesebb rajongót is.

A Mississippi Grave Diggers a tradicionális fekete ritmusok, a roma swing és bebup, a folk blues és fiatalos groovok ötvözésével hamísítatlan jazz és világzenei fűszerezést ad a kortárs blues világának.
 
Karen Carroll és a Mississippi Grave Diggers

A zenekar frontemberét, Karen Carrollt, a „fekete boszorkát” az egyik leghitelesebb énekeseként tartják számon a nemzetközi kortárs blues életben. Mikor elfoglalja a helyét a színpadon, a nagyvárosi blues első hangjával már magával ragadja a közönséget, mely észrevétlen kerül a kellemes shuffle-lüktetés varázsába. Az akusztikus gitárját varázslattal pengető ötven éves asszony lelke legmélyéről megszólaló hangjával, a dalszövegek minden szavával valós történetet mesél el. Olyan nevekkel említik együtt, mint Koko Taylor vagy Etta James.

A zenekar repertoárjában szereplő standard műsort nagy sikerű saját szerzemények teszik színesebbé, melyekből különleges hangzásvilág bontakozik ki. Hangszeres párbeszédek és improvizációk biztosítanak teret a folyamatos megújulásnak, mely koncertről koncertre új élményekkel ajándékozza meg a közönséget.
nyomtat

Szerzők

-- Danczi Csaba László --


További írások a rovatból

Kritika az Orfeo ed Euridice új felvételéről
Beszélgetés Karosi Júlia jazz-énekessel
Händel: Alcina. Marc Minkowski felvétele

Más művészeti ágakról

Michael Sarnoski: Hang nélkül – Első nap
Gimesi Dóra: Amikor mesélni kezdtek a fák
Sírtunk Cannes-ban az Un Certain Regard izlandi nyitófilmjén
Kritika Nagy Gabriella Elviszlek Amerikába című regényéről


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés