bezár
 

zene

2022. 03. 11.
Brahms művei a Dialógusok (a) zenével című programsorozatban
Csalog Gábor Vasárnapok
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Brahms művei a Dialógusok (a) zenével című programsorozatban Újragondolt hagyomány – Brahms művei címmel folytatódik március 20-án a Csalog Gábor zongorista és Fazekas Gergely zenetörténész közreműködésével zajló Dialógusok (a) zenével sorozat – olvasható a bmc.hu-n.

Csalog Gábor Dialógusok (a) zenével című sorozatának lényege, hogy a számára legkedvesebb zeneszerzőket és műveiket, valamint Fazekas Gergely zenetörténészt hívja párbeszédre. A koncert keretein belül beszélgetés is zajlik a játszott kompozíciókról.

prae.hu

Ez alkalommal Johannes Brahms műveire kerül a sor, amikben elválaszthatatlanul összefonódik a tradíció és a progresszió. Brahms zenéje remek példája annak, hogy a hagyomány megőrzésének valódi záloga nem az archivárius megközelítés, hanem a régi elemek kreatív újragondolása. A műsorban korai darabok és a középső korszak művei egyaránt helyet kapnak, akárcsak a külön világot képviselő kései intermezzok.

További információk az eseményről itt találhatók.

Kép forrása: bmc.hu

nyomtat

Szerzők

-- PRAE.HU --

A prae.hu művészeti portál 2006 óta jelenik meg, naponta friss művészeti hírekkel, tudósításokkal, és elemzésekkel, interjúkkal. Hat művészeti ág (irodalom, art&design, építészet, színház, zene, film) mellett gyerekrovata is van.


További írások a rovatból

Platon Karataev: Napkötöző
Platon Karataev: Napkötöző – négy szám
Händel: Alcina. Marc Minkowski felvétele

Más művészeti ágakról

Michael Sarnoski: Hang nélkül – Első nap
[ESCAPE] – A Donkihóte-projekt az Örkény István Színház és a Városmajori Szabadtéri Színpad közös produkciójában
Kritika Nagy Gabriella Elviszlek Amerikába című regényéről
Bemutatták Nyerges Gábor Ádám Vasgyúrók című kötetét


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés