bezár
 

zene

2022. 03. 11.
Az Óbudai Danubia Zenekar és Baráti Kristóf a Zeneakadémián
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Az Óbudai Danubia Zenekar és Baráti Kristóf a Zeneakadémián Schönberg Téma és variációk darabját, Bruch 1. (g-moll) hegedűversenyét, valamint John Adams Harmonielehre című zenei kompozícióját adja elő az Óbudai Danubia Zenekar és Baráti Kristóf Farkas Róbert vezénylésével március 19-én – olvasható a zeneakademia.hu-n.

„Van ez a(z újabb) fontos klasszikus, és nem is tudunk róla. A Harmonielehre egy atomerőmű, realista látomás, gyönyörű és nagy zene” – írják az amerikai zeneszerző 1985-ös kompozíciójáról. A darab Adams saját bevallása szerint a tonalitás hatalmában való hitről szól egy olyan időszakban, mikor annak jövőjében bizonytalan volt a zeneszerző.

prae.hu

A Harminoelehre címével Arnold Schönberg azonos című zeneelméleti könyvére utal. Ennek tiszteletére Adams kompozíciója előtt hallhatjuk Schönberg Téma és variációk című művét, illetve Bruch 1. (g-moll) hegedűversenyét.

A koncert előtt Eckhardt Gábor zongoraművész, zenepedagógus a koncerthez kapcsolódó Beavató előadást tart.

További információk az eseményről itt találhatók.

Kép forrása: zeneakademia.hu

nyomtat

Szerzők

-- PRAE.HU --

A prae.hu művészeti portál 2006 óta jelenik meg, naponta friss művészeti hírekkel, tudósításokkal, és elemzésekkel, interjúkkal. Hat művészeti ág (irodalom, art&design, építészet, színház, zene, film) mellett gyerekrovata is van.


További írások a rovatból

Interjú Wéber Kristóffal a klasszikus művészetekről és a Keringőről
Händel: Alcina. Marc Minkowski felvétele

Más művészeti ágakról

színház

A MáSzínház KÖT-EL-ÉK – „Okos lány, túlteszi magát rajta!” előadásáról
Michael Sarnoski: Hang nélkül – Első nap
Gimesi Dóra: Amikor mesélni kezdtek a fák


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés