bezár
 

film

2022. 03. 10.
Április elején érkezik a Szelíd a mozikba
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
A Szelíd című magyar játékfilm Nemes Anna és Csuja László közös rendezése, amely egy női testépítő világbajnoki címért folytatott küzdelmét mutatja be. A film januárban debütált a Sundance Filmfesztiválon, a nagyközönség április 7-től tekintheti meg a moziban – tudatta a Vertigo Média a prae.hu művészeti portállal.

A Szelíd című magyar-német koprodukció a női testépítő Edina történetét mutatja be. Edina együtt él edzőjével, Ádámmal, akivel a világbajnokságra készülnek. Egy fárasztó edzés után Edinának különös találkozásban lesz része az öltözőben, amely megváltoztatja az életét. A „testmelodráma” egy szerelmi háromszög történetén túl kifejezetten a női testépítésre fókuszál. Ahogy a legtöbb sportnál, úgy a testépítésnél sem elegendő önmagában a fizikális felkészültség; ha meginog a pszichés és érzelmi stabilitás, az a teljesítőképesség rovására megy. A Szelíd a kemény és kíméletlen sport világát lírai, érzékeny hangvétellel viszi színre.

prae.hu

Nemes Anna és Csuja László közösen jegyzik a filmet. Csuja Virágvölgy című első játékfilmjével a Karlovy Vary Nemzetközi Filmfesztiválon elnyerte a zsűri díját. Nemes Anna, aki a Magyar Képzőművészeti Egyetem festőművész doktorandusza, már a Szép szörnyeteg című esszé-dokumentumfilmjében is a testépítés témáját járta körül – e film forgatása közben fedezte fel Csonka Esztert.

Csonka Eszter többszörös magyar bajnok testépítőként a Szelíd főhősnőjét alakítja, edzőjét pedig Turós György, aki testépítés-fitnesz edzőként öt tanítványt is hozzásegített a világbajnoki cím megszerzéséhez. A rendezők a fikciós történethez sokat merítettek a két főhős életének valós, korábbi tapasztalataiból. Az amatőr színészek mellett olyan szakmabeliek is megjelennek a vásznon, mint Krisztik Csaba és Kerekes Éva.

A filmről további információk a Vertigo Média honlapján olvashatók.

A Szelíd április 7-től látható a mozikban.

A képekért és a videóért köszönet a Vertigo Médiának

nyomtat

Szerzők

-- PRAE.HU --

A prae.hu művészeti portál 2006 óta jelenik meg, naponta friss művészeti hírekkel, tudósításokkal, és elemzésekkel, interjúkkal. Hat művészeti ág (irodalom, art&design, építészet, színház, zene, film) mellett gyerekrovata is van.


További írások a rovatból

George Miller: Furiosa – Történet a Mad Maxből
Luca Guadagnino: Challengers
Alex Garland: Polgárháború
A 74. Berlini Nemzetközi Filmfesztivál

Más művészeti ágakról

Renaud-Delage: Gru 4
Havas Juli Papírbabák, avagy lehet-e két hazád? című kötetének bemutatójáról
art&design

Vetlényi Zsolt FOLYÓÍRÁS című kiállításának kritikai szemléje
Bemutatták Sárkány Tímea első, Boszorkányok nyara című verseskötetét


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés