bezár
 

zene

2009. 07. 30.
Hangversenyek az éjszakában
Az Óbudai Danubia Zenekar spanyolországi fesztiválokon
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Ezen az égövön a dolgok rendje eltér a mi közép-európai gyakorlatunktól: a nyári fesztiválkoncertek például este 10 órakor, nem ritkán még annál is később kezdődnek, s belenyúlnak a bársonyos spanyol éjszakába…
Augusztusban két spanyolországi zenei fesztivál is vendégei sorába hívta az Óbudai Danubia Zenekart.

Óbudai Danubia Zenekar

Az együttes először a Torroella de Montgri Zenei Fesztiválon játszik augusztus 19-én. Műsorukon Eduardo Rincón A teremtés kilencedik napja című műve szerepel, majd Beethoven hegedűversenye szólal meg Sergey Krilov előadásában, az est befejezéseként pedig Schumann III., Rajnai szimfóniáját játsszák az ifjú magyar muzsikusok Alexis Soriano spanyol karmester irányításával.

Az idén 29. alkalommal, július 27. és augusztus 26. között megrendezésre kerülő fesztiválon az Óbudai Danubia Zenekar nem kisebb művészek sorában játszik, mint az Arditti Quartett és Boris Berezovsky.

A következő helyszín a 29. Nemzetközi Pablo Casals, - vagy ahogyan a katalánok mondják, - Pau Casals Zenei Fesztivál El Vendrellben, Casals szülővárosában. A város a Casals tiszteletére létesített múzeum mellett multikulturális zenei fesztivállal is őrzi az 1876-ban született nagyszerű művész emlékét, amely idén július 11-től augusztus 29-ig tart. Casals kívánsága szerint klasszikus-, jazz- és popzene is szerepel a gazdag eseménysorozat műsorán.

A rangos nemzetközi vendégművészek sorában a Cseh Nemzeti Filharmonikus Zenekar, Maria Joao Pires és a Kandinksy Trio nevét említjük.

Az Óbudai Danubia Zenekar koncertjének szólistája ezúttal a rendkívül tehetséges ifjú gordonkaművész, Várdai István lesz, aki Csajkovszkij Változatok egy rokokó témára című művét játssza. A karmester pedig ismét Alexis Soriano, aki már korábban dirigálta a zenekart Budapesten. Maestro Soriano generációjának legkeresettebb karmestere, a Szentpétervári Spanyol Estek Fesztivál művészeti vezetője, valamint a Hermitage Orchestra állandó vemdégkarmestere.

Hasznos linkek:

www.odz.hu

www.torroella.org

www.elvendrell.net

prae.hu

nyomtat

Szerzők

-- Danczi Csaba László --


Más művészeti ágakról

Kertész Edina: A fotográfuslány – könyvbemutató


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés