bezár
 

zene

2022. 03. 05.
Lemezbemutató koncertet ad a Szent Efrém Férfikar
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Lemezbemutató koncertet ad a Szent Efrém Férfikar Lemezbemutató koncertet ad az idén 20 éves Szent Efrém Férfikar március 12-én a MOM Kulturális Központban Budapesten. 

A koncerten az elmúlt 20 év legnépszerűbb darabjai mellett bemutatják új, Kings & Queens című lemezük anyagát is. Elhangzik többek között a Trónok harca főcímzenéje és az Oroszlánkirály betétdala, valamint a Queen egyik utolsó dala is. A sokszínű programban számos nyelven énekel a Férfikar, így ukrán, román, örmény, ruszin, orosz és gallego portugál nyelven is felcsendül majd egy-egy ima. A koncerten Sztojánovits Andrea, a MOME média design oktatója különleges vizuális tartalommal egészíti ki a programot.

prae.hu

A Szent Efrém Férfikar 2002-ben alakult meg. Az együttes missziójának tekinti a kultúrák közötti párbeszéd kialakítását, így egyfajta béketeremtő szerepük van Kelet és a Nyugat között, ugyanakkor nagy hangsúlyt helyeznek az európai kortárs zene új kompozícióinak megszólaltatására és a magyar férfikari hagyomány (Liszt, Bartók, Kodály) ápolására is. 

A kórus gyakori fellépője Európa legfontosabb zenei központjainak és fesztiváljainak és rendszeres résztvevője a legnagyobb hazai fesztiváloknak is.

 

Kép forrása:https://www.facebook.com/szentefrem/photos/?ref=page_internal&tab=album

nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

Borbély László zongoraművész és Zeneakadémista tanítványainak koncertje
Beszélgetés Karosi Júlia jazz-énekessel
Nils Frahm: Day

Más művészeti ágakról

Michael Sarnoski: Hang nélkül – Első nap
Bemutatták Sárkány Tímea első, Boszorkányok nyara című verseskötetét
Kertész Edina: A fotográfuslány – könyvbemutató
Kritika Nagy Gabriella Elviszlek Amerikába című regényéről


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés